Princess Cruises en Carnival Cruise Line melden meer annuleringen

Na de reeks Alaska annuleringen van Holland America Line, Seabourn en Disney Cruise Line, zal ook Princess Cruises het Alaskaseizoen laten vallen met cruises die starten vanuit Vancouver en Anchorage. De rederij zal wel de hotels in Alaska open laten gaan, het Kenai Princess Wilderness Lodge en het McKinley Chalet Resort in Denali en het Westmark Fairbanks Hotel in Fairbanks zodat gasten toch Alaska kunnen genieten.

Carnival Cruise Line meldt dat zij alle cruises tot eind mei 2021 vanuit Amerikaanse havens heeft moeten annuleren. Een datum wanneer zij kunnen starten, kan helaas nog niet worden vrijgegeven.

Bekijk hier alle annuleringen van de rederijen.

Disney annuleert Europa-cruises tot 10 augustus 2021

Disney Cruise Line heeft de mei-cruises geannuleerd van de Disney Dream en Disney Fantasy. Ook zijn veel Europa-cruises van de Disney Magic geannuleerd, tot 10 augustus 2021.

De Dream en de Fantasy zouden vanaf Port Canaveral, Florida, varen. De Disney Magic heeft nu enkele cruises nog staan in Europa, vanaf 10 augustus tot half september.

Daarnaast heeft Disney ook de Alaska-cruises van de Disney Wonder geannuleerd, vanwege de reisbeperkingen die buurland Canada heeft opgelegd.

Gasten krijgen naar keuze hun volledige cruisesom terug of krijgen 125% future cruise credit die te besteden is voor een toekomstige cruise.

Nieuwsgierig naar Disney? Kijk zeker bij:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkelZeetours

Holland America Line breidt cruise pauze uit naar alle afvaarten van of naar Canadese haven in 2021

Holland America Line breidt cruise pauze uit naar alle afvaarten van of naar Canadese haven in 2021

Terwijl Holland America Line haar plannen blijft herzien en evalueren rond de Canadian Transport Ministry’s Interim Order, die Canadese havens en wateren sloot voor passagiersschepen, breidt de cruisemaatschappij haar pauze van cruise-operaties nu uit tot alle afvaarten die vertrekken uit of eindigen in een Canadese haven in 2021. Dit omvat verschillende Alaska, drie Canada/New England en twee Pacific Coastal cruises in de zomer en herfst van dit jaar. Ook alle Land+Sea Journeys vallen hieronder.

Op dit moment worden de Alaska-cruises die vanaf midden mei vertrekken en een rondreis maken vanuit Seattle niet geannuleerd. Er is overleg gaande met de Canadese en Amerikaanse overheidsinstanties om een manier te vinden om deze afvaarten te behouden. Zodra meer informatie bekend is, zal hierover een mededeling worden gedaan. Gasten van een huidige Alaska cruise  en Land+Sea Journey met als tussenstop Vancouver, British Columbia, Canada, kunnen op dit moment niet overstappen op een rondreis vanuit Seattle, aangezien deze afvaarten momenteel niet boekbaar zijn, in afwachting van verdere aankondigingen.

Holland America Line is, in samenwerking met onze gehele industrie, optimistisch over het hervatten van cruises in Noord-Amerika en wereldwijd,” aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “We moeten echter praktisch zijn in onze aanpak door de beperkingen te erkennen die zijn ingesteld door het huidige Canadese verordening dat ons dwingt om geselecteerde afvaarten te annuleren. We danken onze gasten voor hun geduld en begrip en weten dat zij, net als wij, enthousiast zijn om het cruisen snel weer te zien beginnen.

De cruises die door deze pauze worden getroffen zijn:

  • Alaska: Cruises tot en met september 2021 naar Alaska vanuit alle vertrekhavens aan boord van Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Zuiderdam. Dit omvat ook alle Land+Sea Journeys die verbonden zijn met de geannuleerde Alaska-afvaarten.
  • Pacific Coastal: Twee afvaarten begin oktober 2021 aan boord van Koningsdam en Oosterdam.
  • Canada/New England: Drie cruises aan boord van Zaandam met vertrek in september 2021.

Alle Alaska en Canada/New England 2022 cruises zullen volgens schema worden uitgevoerd. De Canadian Interim Order loopt af op 28 februari 2022.

Gasten automatisch omgeboekt op soortgelijke cruise in 2022

Holland America Line zal haar gasten en hun reisadviseurs informeren over hun mogelijkheden. Gasten van geannuleerde afvaarten in Alaska en Canada/New England die volledig zijn betaald, worden automatisch omgeboekt op een gelijkwaardige cruise of Land+Sea Journey in 2022 tegen het tarief dat voor 2021 is betaald – met alle contante en FCC-gelden overgeboekt naar de nieuwe boeking. Er is geen actie vereist bij het accepteren van het omgeboekte reisschema. Vervangende boekingsbevestigingen voor 2022 worden binnen 30 dagen na deze aankondiging automatisch verzonden.

Alle gasten krijgen de volgende opties:

   • Volledig betaald: Degenen die volledig hebben betaald, worden automatisch omgeboekt naar dezelfde cruise of Land+Sea Journey in 2022 tegen het tarief dat in 2021 is betaald.
   • Niet volledig betaald: Degenen met boekingen die niet volledig zijn betaald, kunnen ervoor kiezen om te worden verplaatst naar hetzelfde cruisetype of Land+Sea Journey in 2022 tegen het tarief dat is betaald voor 2021.

Indien gasten vóór 31 maart 2021 besluiten om een cruiseboeking in 2022 niet te accepteren, ontvangen zij automatisch een Future Cruise Credit van 110% van het contant betaalde bedrag van de boeking. De minimum FCC is €25 en het maximum zal een bedrag zijn tot aan de basis van de betaalde cruiseprijs. Gasten behouden alle andere FCC’s die gebruikt zijn voor de geannuleerde 2021-boeking met alle FCC-bedragen die naar hun loyaliteitsrekening zullen worden verplaatst voor gebruik op een toekomstige cruiseboeking. Voor alle boekingen in 2022 zijn de standaard annuleringsvoorwaarden van toepassing.

Volledige Restitutie Optie Ook Beschikbaar 

Gasten die de voorkeur geven aan een terugbetaling van 100% van de aan Holland America Line betaalde gelden kunnen tot uiterlijk 31 maart 2021 het Annulerings Voorkeuren Formulier bezoeken om hun voorkeur aan te geven.

De FCC is geldig voor afvaarten met vertrek tot 31 december 2022. Aankopen van niet-cruisetarieven – zoals excursies aan wal, luchtvaarttarieven, geschenken, dineren en spa – zullen worden overgezet naar een nieuwe boeking of automatisch worden terugbetaald via de betaalwijze waarmee de diensten zijn aangekocht naar de oorspronkelijke betaalwijze.

Holland America Line pauzeerde eerder de wereldwijde cruise-activiteiten en annuleerde alle afvaarten op alle schepen tot en met 30 april 2021, evenals Alaska cruises tot en met half mei of begin juni, Middellandse Zee cruises tot en met begin juni en Canada/New England routes tot en met augustus 2021.

Eerste staal gesneden voor P&O Cruises nieuwste schip Arvia

Nog geen vier dagen na de bekendmaking van de naam van het nieuw te bouwen LNG schip voor P&O Cruises, is het eerste stuk staal gesneden voor cruiseschip Arvia bij Meyer Werft in Papenburg. Het zusterschip van Iona is het tweede schip dat op duurzaam LNG zal gaan varen. Het schip wordt volgens de planning opgeleverd door Meyer Werft in december 2022. Door de COVID-19 pandemie waren vertegenwoordigers van P&O aanwezig bij het staalsnijden via een live-verbinding. Traditiegetrouw werd de naam van het schip in het staal gelaserd.

Ook dit schip zal een uniek glazen Sky Dome hebben aan boord. Daarnaast zal het net als andere LNG bouwgelijke schepen van Meyer Werft een atrium hebben in het midden van het schip. Het schip (180.000 ton) wordt 344 meter lang en 42 meter breed. Ze kan maximaal 5.200 passagiers meenemen.

Nieuwsgierig naar de P&O Cruises? Kijk zeker even bij:

Captain Cruise

Cruiseschip Iona brengt Rotterdam weer een bezoekje

Het cruiseschip Iona van de Britse cruisemaatschappij P&O Cruises meldde zich zondagmorgen wederom bij Cruise Port Rotterdam voor een ‘technical call’. Het schip dat volledig op LNG opereert zal naar verwachting dinsdag rond 17:00 uur weer vertrekken. Ook half januari bracht dit nieuwe cruiseschip een bezoek aan Rotterdam, ook zonder passagiers.


Door de coronapandemie wacht het nieuwbouwschip nog altijd op haar eerste passagiers aan boord. Rotterdam verwacht de Iona dit jaar vaker aan de kade. Overigens maakt P&O Cruises afgelopen week bekend dat het 2e LNG schip de naam Arvia zal gaan heten. Het schip komt in december 2022 in de vaart.

Cruises met de Iona zijn boekbaar bij:

Captain Cruise

Braemar herhaalt recordbrekende reis door Kanaal van Korinthe

Fred. Olsen Cruise Lines heeft bekendgemaakt dat de Braemar in april 2022 haar recordbrekende reis door het smalle Kanaal van Korinthe zal herhalen. Het 929 passagiers tellende schip brak in oktober 2019 het wereldrecord als het grootste schip ooit dat dat 6,4 kilometer lange kanaal in Griekenland bevoer. Op het smalste punt is het kanaal slechts 24 meter breed.

“Onze eerste tocht naar het Kanaal van Korinthe was gewoon adembenemend”, zegt Clare Ward, directeur Product en Klantenservice bij Fred. Olsen Cruise Lines. “Gasten gingen naar het dek om met ontzag toe te kijken hoe Braemar door het kanaal reisde, met de zijkanten zo dichtbij dat ze ze bijna konden aanraken. Kapitein Jozo Glavic, die door het kanaal navigeerde, kreeg daarna een staande ovatie van gasten toen hij door het schip liep. Het was echt een heel bijzondere cruise. En nu zullen nog meer gasten het zelf kunnen ervaren met de lancering van deze nieuwste cruise”, voegde ze eraan toe.

Naast het Kanaal van Korinthe biedt de route de mogelijkheid om de Akropolis in Athene en het oude Parthenon te verkennen, door de geplaveide straten van de oude binnenstad van Rhodos te dwalen, de geboorteplaats van de Olympische Spelen in Katakolon te bezoeken en de ruïnes van het Paleis van Knossos op Kreta te bewonderen. 

“Het wordt een werkelijk opmerkelijke cruise van begin tot eind en we kunnen niet wachten om deze ervaring opnieuw te delen. We verwachten dat deze cruise extreem populair zal zijn, dus iedereen die met ons mee wil moet zijn hut zo snel mogelijk boeken!”, aldus Ward. De cruise is op 19 februari in de verkoop gegaan. 

Crystal Cruises vereist COVID-19-vaccin voor gasten

Crystal Cruises heeft bekendgemaakt dat al haar gasten vanaf heden ten minste 14 dagen voorafgaand aan hun cruise volledig moeten zijn ingeënt met een COVID-19-vaccin. Gasten moeten vóór het inschepen een bewijs van vaccinatie overleggen en moeten beide doses van het vaccin hebben ontvangen binnen de door de fabrikant aanbevolen termijn, aldus de rederij.

De vaccinvereiste vormt een aanvulling op de uitgebreide Crystal Clean+ 4.0-maatregelen van het bedrijf, waaronder negatieve COVID-19-tests voor zowel gasten als bemanning, temperatuurcontroles in de terminal voorafgaand aan het inschepen, een uitvoerbaar mondkapjesbeleid, richtlijnen voor ‘social distancing’, verbeterde reinigings- en desinfectiemaatregelen, verminderde capaciteit en meer.

“We worden gesterkt door de vooruitgang die wordt geboekt met de COVID-19-vaccins en wat dit betekent voor onze Crystal Family en de reisindustrie als geheel, aangezien we reikhalzend uitkijken om de wereld opnieuw te verkennen”, aldus Jack Anderson, interim-president en CEO van Crystal. “We weten dat gemoedsrust de grootste luxe is; de vaccinatievereiste is gewoon de beste manier om de veiligst mogelijke Crystal Experience voor iedereen aan boord te garanderen. Dit gevoel wordt onderstreept door gesprekken met onze gasten en reispartners”.

Startdata cruises verschoven

De beschikbaarheid van vaccins varieert afhankelijk van het distributieplan van het thuisland van elke passagier. Crystal heeft dan ook besloten om vrijwillig de activiteiten te onderbreken tot mei 2021 voor haar riviervloot, tot juni 2021 voor haar oceaanschepen, tot 1 augustus 2021 voor Crystal Esprit en tot en met augustus 2021 voor Crystal Endeavour, waardoor volgens de rederij de meeste reizigers voldoende tijd hebben om zich volledig te laten vaccineren voordat Crystal haar cruiseactiviteiten hervat.

De bemanning van Crystal, die afkomstig is uit tientallen landen over de hele wereld, zal naar verwachting ook worden gevaccineerd wanneer het bedrijf haar cruises hervat. Volgens de maatschappij is dit misschien niet een haalbare optie voor alle bemanningsleden gezien hun leeftijd en / of de beschikbaarheid van vaccins in hun thuisland.

“Als onderdeel van de Crystal Clean + 4.0-maatregelen van het bedrijf zullen bemanningsleden worden getest op COVID-19 voordat ze hun thuislocatie verlaten om zich bij het schip te voegen en moeten ze een negatief resultaat hebben. Ze zullen ook een COVID-19-test ondergaan bij het inschepen waarna ze 7 dagen in quarantaine gaan. Daarna worden ze opnieuw getest en moeten ze wederom een negatief resultaat hebben om te starten met hun taken”, aldus Anderson. “Wanneer vaccins algemeen verkrijgbaar zijn, zullen ze een vereiste zijn voor de bemanning, die ten minste 14 dagen vóór hun dienst moet zijn voltooid.”

Naast het verstrekken van geverifieerde documentatie van hun COVID-19-vaccin op het moment van instappen moeten gasten een online formulier invullen om deze vereiste te bevestigen voordat hun cruiseticket wordt uitgegeven. Crystal heeft een document met veelgestelde vragen gepubliceerd op haar website voor meer informatie.

Wil jij in de toekomst cruisen met Crystal Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkelZeetours

Nieuw P&O schip krijgt naam ‘Arvia’

P&O Cruises heeft de naam van haar tweede LNG schip bekendgemaakt: Arvia. Dit schip zal in december 2022 aan de vloot worden toegevoegd.

Arvia betekent ‘van de kust’ en is het zusterschip van de Iona die in 2020 opgeleverd is.

P&O Cruises president Paul Ludlow: “Arvia zal zich bij Iona voegen als een innovatief en toekomstgericht schip dat een uitstekende, gevarieerde en eigentijdse vakantie biedt. Arvia is ontworpen om het hele jaar door naar de zon te reizen. Uniek is dat je overal aan boord maximaal kunt genieten van het uitzicht op zee en de kust. Dus het leek een zeer passende naam en één die de ervaring voor gasten aan boord zal weerspiegelen.”

De naam van het schip van 184.700 ton werd onthuld door middel van een video, bestaande uit een schets van de letters in de naam op verschillende locaties, allemaal gerelateerd aan het strand en de kust.

Nieuwsgierig naar de P&O Cruises? Kijk zeker even bij:

Captain Cruise

Regent Seven Seas Cruises onthult campagne: ‘The Heart of What We Do’

Regent Seven Seas Cruises heeft een social media campagne gelanceerd die gasten introduceert aan de teamleden van de luxueuze cruiserederij en hun diverse en bijzondere functies als cruisepersoneel schetst – een verhaal dat bijna 30 jaar overspant. De reeks korte films die te zien zal zijn op de social media kanalen van Regent Seven Seas Cruises, waaronder Facebook, Instagram, Twitter en YouTube, schetst een beeld van de geschiedenis en de diepe wortels die de ‘Regent-familie’ met elkaar verbindt.

Kijkje achter de schermen als cruisebemanning

De films zullen een reeks geliefde en herkenbare favorieten van Regent gasten uitlichten. Elk verhaal toont de persoonlijke passies van Regent teamleden terwijl zij thuis zijn en benadrukt hoe zowel personeel aan boord als aan wal bijdragen aan de ‘Regent’ ervaring – waardoor gasten verrijkende reizen op zee hebben.

De serie wordt gelanceerd met een korte film over cruisedirecteur, John Barron uit het VK, die het verhaal vertelt over hoe hij en zijn vrouw voor het eerst samen aan boord werkten en toelicht hoe hij zijn gezinsleven met deze interessante positie combineert. Hij vertelt over zijn passie voor entertainment en het elke dag opnieuw bezorgen van een glimlach op het gezicht van gasten.

Later in de serie laat maître d, Jorge Caeiro, die het geluk heeft gehad drie keer de wereld rond te reizen tijdens zijn dienstverband bij de cruisemaatschappij, de kijkers olijfgaarden in Noord-Portugal zien.

Toewijding en passie van bemanning

“De ongeëvenaarde ervaring die gasten ontvangen met Regent Seven Seas Cruises zou niet mogelijk zijn zonder de ongelooflijke toewijding en passie van onze bemanning en teams aan wal”, aldus Jason Montague, president en CEO van Regent Seven Seas Cruises. “Vanaf het allereerste telefoontje tot het bitterzoete afscheid aan het einde van de cruise, de kern van wat wij doen is het creëren van connecties en herinneringen met onze gasten, terwijl we samen de wereld verkennen. Dit wordt perfect samengevat in deze filmserie, die we met veel plezier delen met onze gasten.”

Om de eerste aflevering van de ‘The Heart of What We Do’-filmserie te bekijken, ga naar www.rssc.com/experience/who-we-are.

Interesse in cruisen met Regent Seven Seas Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelZeetours