Norwegian Cruise Line heeft aangekondigd dat het derde, vierde, vijfde en zesde schip van de Prima klasse aangepast gaan worden. Alle schepen zullen groter worden, de derde en vierde iets groter, terwijl de vijfde en zesde 20% groter zullen worden. De huidige Norwegian Prima en Norwegian Viva (|die deze zomer in de vaart komt) bieden met hun 140.000 brutoton plek voor maximaal 3.215 gasten.

De rederij kiest ervoor om het derde en vierde schip 10% groter te laten zijn met een capaciteit van 3.550. Nummer vijf en zes worden 20% groter. De extra ruimte wordt bij de laatste twee gebruikt om methanol tanks te installeren waarmee in de toekomst op groene methanol gevaren kan worden.

Oplevering vertraagd

Door de vergrotingen zijn de opleveringen door scheepswerf Fincantieri van de schepen, behalve Norwegian Viva, vertraagd. De derde komt in 2025 waarna ieder jaar er eentje wordt opgeleverd, in 2026, 2027 en 2028.

Het schip ontwerp wordt bovendien op nog onbekende punten aangepast naar aanleiding van de huidige ervaringen met de Norwegian Prima.

Bekijk cruises met de Norwegian Prima bij:

CruiseOnline – Nieuw! Captain Cruise Cruisereizen Stip TUI

Hoe is het cruisen bij Norwegian Cruise Line? Bekijk het op ons Youtube kanaal.


Favorieten uit de fanshop