Ondanks dat een reisverzekering niet verplicht is, sluiten veel Nederlanders deze verzekering wel af. Dit komt vooral doordat je hiermee verzekerd bent van hulp als je tijdens een reis of vakantie ziek wordt of betrokken raakt bij een ongeval. Heb je nog geen reisverzekering, maar wil je er wel eentje afsluiten? Dan ben je hier aan het juiste adres. in deze tekst vertellen wij je namelijk waar je op let bij het afsluiten van een reisverzekering.
 

Looptijd

Eén van de belangrijkste aandachtspunten bij het afsluiten van een reisverzekering is de looptijd. Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen uit een kortlopende en doorlopende reisverzekering. Wie één specifieke reis of vakantie wil verzekeren, kiest voor de kortlopende variant. Deze gaat in op de eerste dag en eindigt op de laatste dag van je reis of vakantie. Opzeggen is niet nodig, want deze verzekering stopt automatisch.

Als je slechts één keer per jaar op vakantie gaat, is een kortlopende reisverzekering ideaal. Ga je vaker op vakantie? Of ben je dol op weekendjes weg? Dan kun je beter voor de doorlopende variant kiezen. Je bent hiermee namelijk het hele jaar door verzekerd. Je hoeft dan niet voor ieder uitstapje een nieuwe reisverzekering af te sluiten en dat scheelt je veel tijd en moeite.
 

Verzekerd gebied

Naast de looptijd raden wij je ook aan naar het verzekerde gebied te kijken. Bij veel verzekeraars zijn reizen binnen Europa standaard verzekerd als je een reisverzekering afsluit. Wil je buiten Europa op vakantie? Pas het verzekerde gebied dan aan. In plaats van Europadekking kies je in dat geval voor werelddekking. Reizen en vakanties zijn dan altijd goed verzekerd, zowel binnen als buiten Europa.
 

Dekking

Voordat je een reisverzekering afsluit, let je uiteraard ook op de dekking. Je wilt immers wel goed verzekerd zijn als je op reis of vakantie gaat. Verwacht niet dat je bij elke verzekeraar op dezelfde manier verzekerd bent, want dat is niet het geval. Je hebt zelf namelijk invloed op je reisverzekering. De standaarddekking komt in grote lijnen weliswaar overeen, maar jij kunt je daarnaast ook nog aanvullend verzekeren. Zo kun je bijvoorbeeld een aanvullende verzekering afsluiten voor bagage, medische kosten, wintersport en zakenreizen. Breid jij je reisverzekering uit? Dan stijgt de premie. Zoek daarom altijd eerst goed uit of aanvullend verzekeren de moeite waard is voordat je hiervoor kiest.
 

Voorwaarden

Bij het afsluiten van een reisverzekering laten veel mensen zich leiden door de premie. Hier valt wat voor te zeggen, want niemand houdt ervan om onnodig veel te betalen. Het is alleen niet verstandig om je te veel op de prijs te focussen, want het is uiteindelijk belangrijker dat je goed verzekerd bent als je op reis of op vakantie gaat. Lees daarom ook altijd de voorwaarden van een reisverzekering door voordat je er eentje afsluit. Dit kost je misschien wat tijd en moeite, maar op deze manier voorkom je dat je een verzekering afsluit waar je al snel spijt van krijgt.