Zuiderdam van Holland America Line is donderdag weer terug in de vaart gekomen vanuit de haven van San Diego in Californië. Daarmee is het schip het 6e van de vloot dat zich bij de herstart voegt én het tweede Holland America-schip dat vanuit San Diego herstart.

De bemanning van Zuiderdam vierde de terugkeer in vakantiestemming met het luiden van de sleebellen. De kerstman en zijn elfjes stonden klaar om de inscheping te openen en de gasten weer aan boord te verwelkomen. De Zuiderdam voegt zich bij de Koningsdam, die op 10 oktober startte vanuit San Diego. Holland America Line heeft nu weer zes schepen varen in het Caribisch gebied, Mexico en langs de Pacifische kust van de Verenigde Staten.

“San Diego is een belangrijke thuishaven voor ons en we zijn verheugd dat we hier vandaag twee schepen weer fulltime in gebruik hebben met de herstart van Zuiderdam”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “We zijn er trots op deel uit te maken van de San Diego-gemeenschap, die ons enorme steun heeft blijven tonen tijdens onze herstart. Er is geen betere manier om het seizoen van Zuiderdam te beginnen dan met een vakantiecruise vol blije gasten en onze dankbare bemanning die blij is om ze weer aan boord te hebben.”

Routes

De eerste cruise van Zuiderdam is een 10-daagse “Mexico en de Zee van Cortez”, die zal worden gevolgd door het Panamakanaal en een 35-daagse cruise in de Stille Zuidzee en een cruise op de Stille Oceaan.

Koningsdam vaart een reeks van zevendaagse cruises naar de kust van Californië of Mexico en twee langere reizen naar Hawaï die lopen tot 3 april 2022. Eurodam en Nieuw Amsterdam doen elk één keer San Diego aan in het voorjaar van 2022.

Eerder in de week op 19 december nam Zuiderdam, terwijl ze langszij bleef op de B-Street Cruise Terminal in San Diego, deel aan de San Diego Bay Parade of Lights met een verlichte “Ho Ho Ho” aan de zijkant van het schip om steun van de gemeenschap te tonen.

Bekijk alle routes van de Zuiderdam bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store