Mein Schiff 2 is donderdag haar zomerseizoen gestart met cruises vanuit Palma de Mallorca naar de westelijke Middellandse Zee. Na een succesvol winterseizoen op de Canarische Eilanden biedt TUI Cruises twee verschillende 7-daagse routes aan langs en landschappen aan de Spaanse Middellandse Zee en de Atlantische kust. De bestemmingen die worden aangedaan zijn Barcelona en Valencia, de Andalusische havens Malaga en Cádiz, Alicante aan de Costa Blanca en Cartagena in het zuidoosten van het Iberisch schiereiland. Hier hebben passagiers de mogelijkheid om in georganiseerde groepen aan wal te gaan. Ongeveer 900 gasten en 750 bemanningsleden zijn aan boord van de eerste reis.

“Mallorca is een integraal onderdeel van ons zomerprogramma. De terugkeer naar Palma is niet alleen een positief teken voor onze gasten en onze bemanning. We zijn blij dat we met de doorstart ook een bijdrage kunnen leveren aan het herstel van de Spaanse toeristenindustrie en we willen alle verantwoordelijke autoriteiten en lokale partners bedanken voor hun steun”, aldus Wybcke Meier, CEO van TUI Cruises. De veiligheid van de gasten, de bemanning en de Spaanse bevolking is een topprioriteit voor TUI Cruises. Daarom vindt de start op Mallorca plaats met het gezondheid- en hygiëneconcept, dat bijna een jaar lang is beproefd en getest en dat vooraf is afgestemd met de verantwoordelijke Spaanse autoriteiten.

Inmiddels zijn er weer vier en binnenkort vijf schepen van de Mein Schiff-vloot in de vaart. De Mein Schiff 1 en Mein Schiff 6 beginnen hun reis over de Oostzee vanuit Kiel. Ofwel Stockholm of Göteborg worden aangedaan op de drie- tot zevendaagse reizen. Voor het eerst zijn excursies aan wal weer mogelijk in Zweden. Mein Schiff 5 vaart sinds half mei van/naar Kreta via de Griekse eilanden. Mein Schiff 4 start op 8 juli met cruises naar Italië. De Mein Schiff 4 vertrekt vanuit Genua op twee verschillende tochten van een week die ook met elkaar kunnen worden gecombineerd. Passagiers ontdekken de Italiaanse kust met extra Franse havens zoals Ajaccio / Corsica of Cannes.

Wil jij weer met TUI Cruises varen in Europa? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTUITravel Store