Royal Caribbean International heeft aangekondigd dat het toekomstig grootste cruiseschip ter wereld, Wonder of the Seas, haar debuut zal gaan maken in de Verenigde Staten en Europa. Het vijfde schip in de Oasis-klasse zal op 4 maart 2022 vanuit haar thuishaven in Fort Lauderdale naar het Caribisch gebied varen. Aansluitend staat vanaf mei haar inaugurele zomerseizoen gepland met cruises vanuit Barcelona en Rome.

Cruisereizigers kunnen op de Wonder of the Seas 8 verschillende buurten verwachten, een primeur voor de Oasis-klasse, met geheel nieuwe voorzieningen.  Zoals de Suite Neighborhood, een zwembadbar genaamd The Vue en Wonder Playscape – een interactieve, openlucht kinderspeeltuin met uitzicht. Ook populaire faciliteiten zoals The Ultimate Abyss, de hoogste glijbaan op zee; Central Park, de buurt vol echte planten; en het levendige Caribisch geïnspireerde zwembaddek ontbreekt niet.

Nieuwe voorzieningen en verbeterde favorieten:
    • Suite Class Neighborhood – De achtste buurt, alleen te vinden op Wonder of the Seas, biedt Royal Suite Class-gasten een zonnedek op een nieuwe locatie, compleet met een dompelbad, een bar en veel ligstoelen en zithoekjes om te ontspannen. In deze buurt bevinden zich ook de bekende Coastal Kitchen, het privérestaurant, de Suite Lounge en de grootste Ultimate Family Suite voor een gezin van 10.
    • Wonder Playscape – De plek voor kinderen om zich te vermaken. Het beschikt over een speeltuin, met onderwaterthema, met glijbanen, klimmuren, spelletjes, een interactieve muurschildering die wordt geactiveerd door aanraking en puzzels.
    • The Vue – Deze bijzondere bar biedt de gehele dag een panoramisch uitzicht op zee van hoog boven op het zwembaddek. Na zonsondergang is het verlicht door een kleurrijke mozaïekluifel.
    • Zwembaddek – The Lime & Coconut ademt de Caribbean, met twee bars aan het zwembad en livemuziek. Er bevinden zich 3 hogesnelheidsglijbanen, The Perfect Storm, en het waterpark Splashaway Bay voor kinderen. Op een ligstoel in het zwembad kan je een film kijken op het grootste filmscherm in de vloot.

Op de Wonder of the Seas zijn ook de bekende Oasis-klasse voorzieningen aanwezig zoals de hoogste glijbaan op zee, The Ultimate Abyss; nieuw ontworpen ruimtes voor kinderen en tieners bij Adventure Ocean, Social100 en The Patio; de FlowRider-surfsimulator, dubbele klimwanden, de tien dekken hoge zipline, de carrousel in de Boardwalk-buurt en de restaurants in Central Park.

Routes in de Verenigde Staten en Europa

De Wonder of the Seas gaat 8-daagse cruises varen naar de oostelijke en westelijke Caraïben vanuit Fort Lauderdale. Daarbij bezoekt ze tropische bestemmingen zoals Cozumel, Mexico; Philipsburg, Sint Maarten; San Juan, Puerto Rico. Ongeacht de reisroute wordt bij elke cruise het privé-eiland van Royal Caribbean, Perfect Day at CocoCay, bezocht.

In mei 2022 vertrekt de Wonder of the Seas naar de Middellandse Zee om haar eerste Europese seizoen in te luiden. Er staan 8-daagse cruises vanuit Barcelona en Rome op de westelijke Middellandse Zee gepland. Bestemmingen die worden aangedaan zijn o.a. Palma de Mallorca in Spanje en Capri in Italië. De Caribbean-cruises gaan vandaag in de verkoop. De Europese afvaarten zijn vanaf woensdag 22 september boekbaar.

Wonder of the Seas zal in 2022 in de Middellandse Zee varen in plaats van Allure of the Seas. Allure gaat nu vanuit Fort Lauderdale 7- en 9-daagse Caribische cruises varen, die vanaf vandaag in de verkoop gaan. Gasten die momenteel geboekt hebben voor de 2022 mediterrane routes van Allure worden automatisch omgeboekt naar de Wonder of the Seas. De Rederij informeert deze passagiers en betrokken reisagenten hierover.

Wil jij volgend jaar zomer varen op het grootste cruiseschip ter wereld in de Middellandse Zee? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Travel Store