Het toekomstig grootste cruiseschip ter wereld Wonder of the Seas is vrijdag begonnen aan haar eerste proefvaart. Het aankomende vlaggenschip van Royal Caribbean International vertrok ‘s middags onder grote belangstelling van liefhebbers in de haven en op de nabijgelegen stranden vanaf de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique in het Franse Saint-Nazaire richting zee.

De eerste technische en nautische testen zullen naar verwachting vier dagen in beslag nemen. De controles die worden uitgevoerd betreffen met name de voortstuwing, snelheid, het navigatiesysteem en of de trillingen binnen de normen vallen. Dinsdag keert het schip weer terug in Frankrijk.

De Wonder of the Seas is 362 meter lang en 64 meter breed. Het heeft een maximum capaciteit van 6.000 passagiers. De Wonder of the Seas is net even groter dan haar 4 zusterschepen in de Oasis-klasse, de Oasis of the Seas, Allure of the Seas, Harmony of the Seas en Symphony of the Seas.

De Wonder of the Seas zal in 2022 in de vaart komen. De eerste cruises staan gepland in het voorjaar. Het krijgt haar thuishaven in Shanghai, China.

Cruises met Royal Caribbean International zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Travel Store