MSC Cruises kondigde 2 weken geleden aan dat MSC Virtuosa de komende winter 2022/2023 vanuit Rotterdam zal gaan varen. Het neemt de routes over van MSC Preziosa. Inmiddels zijn deze zeer scherp geprijsde ‘Parels van het Noorden’-cruises die Hamburg, Zeebrugge, Le Havre en Southampton aandoen ook boekbaar. Het gaat in totaal om 18 afvaarten van 16 november 2022 t/m 29 maart 2023, variërend van 4, 6, 7, 8 en 21 nachten.. Alleen de laatste cruise met vertrek op 29 maart 2023 heeft Rotterdam niet als eindbestemming. Deze 5-daagse cruise wordt beëindigd in Hamburg.

In januari biedt het schip een nieuwe reis van 21 nachten vanuit Rotterdam voor zonaanbidders met o.a. aanlopen naar Casablanca in Marokko, en drie van de populaire Canarische Eilanden – Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote. Het schip vertrekt vanuit Rotterdam op 11 januari 2023 en komt weer aan in Rotterdam op 1 februari 2023, waar gasten kunnen ontschepen.

MSC Virtuosa, het vierde schip van de Meraviglia-klasse en het tweede Meraviglia-plus schip, biedt nog meer openbare ruimte en hutten dan de vorige generaties en beschikt over enkele van de meest geavanceerde milieutechnologieën die vandaag beschikbaar zijn. Het schip heeft ook 11 Golden Pearls van Bureau Veritas gekregen voor zijn reeks innovatieve aspecten, waaronder milieubescherming en gezondheid en veiligheid.

Benieuwd naar de hutten aan boord MSC Virtuosa? Zie dan bijgaande huttentour van Miriam:

Cruisereizigers kunnen zich verheugen op 10 restaurants, 21 bars en lounges, 5 zwembaden, een van de grootste winkelgebieden op zee, een spa en fitnesscentrum, een aquapark, en Kids Clubs voor peuters en tieners. Het paradepaardje van het schip is de iconische promenade van 112 meter lang met een verlichte koepel, die het sociale hart van het schip vormt.

Een van de hoogtepunten is de gloednieuwe MSC Starship Club, exclusief beschikbaar op de MSC Virtuosa, waar ‘s werelds eerste humanoïde robotische barman, Rob genaamd, aanwezig is.

Benieuwd hoe MSC Virtuosa er verder van binnen uitziet? Klik hier voor Miriam’s fotoreportage.

Wil jij deze winter eenvoudig vanuit Rotterdam cruisen met de MSC Virtuosa? Bekijk de mogelijkheden: