Net als Holland America Line heeft Princess Cruises deze week haar Wereldcruise voor 2023 bekendgemaakt. Princess zal gaan varen met de Island Princess, een middelgroot schip (91.000 brutoton) met plek voor zo’n 1970 gasten. De verkoop gaat open op 10 februari 2021.

De cruise start Noord-Amerika, de 111-daagse vanuit Fort Lauderdale en de iets verkorte (97-daagse cruise) vanuit Los Angeles. Gasten ontdekken met de Island Princess 50 bestemmingen in 31 landen op 6 continenten: Afrika, Azië, Australië, Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika.

Details

De 111-daagse rondreis vanuit Ft. Lauderdale vertrekt op 5 januari 2023.  Vanuit Los Angeles op 19 januari 2023. Opmerkelijke 2023 wereldcruise details zijn onder meer:

  • Island Princess vaart 34.500 zeemijlen in 111 dagen.
  • Maiden-aanloophaven naar Gythion, Griekenland, bekend als de haven van het oude Sparta, rijk aan Griekse geschiedenis.
  • Bezoeken aan 21 UNESCO-werelderfgoedlocaties, waaronder de archeologische stad Petra (uit Aqaba, Jordanië), de Etna (uit Catania, Italië) en Efeze, Turkije.
  • De cruise zal de evenaar twee keer oversteken.
  • Een overnachting in Dubai en Venetië zal worden aangeboden en 10 “More Ashore” vertrekken laat op de avond, met meer uren in de haven zodat gasten meer tijd aan wal kunnen hebben.

De 2023 World Cruise gaat in de verkoop met tarieven vanaf ca. €13.880 per persoon voor 97 nachten en ca. €16.000 per persoon voor 111 nachten. Gasten die de Wereldcruise voor 31 augustus 2021 boeken, ontvangen voordelen voor vroeg boeken, waaronder:

  • Premier drankpakket + fooien
  • Onbeperkt Wi-Fi
  • Fooien
  • $500 per gast om aan boord te besteden (voor de eerste twee gasten)
  • Speciale diners – elke gast kan tijdens de reis tot vier keer dineren in bekroonde specialiteitenrestaurants zonder zich zorgen te hoeven maken over de dekking.

Captain’s Circle-leden profiteren ook van een extra korting van £500 per gast op hun cruisetarief (voor de eerste twee gasten).

Gasten van deze Wereldcruise kunnen ook genieten van de ‘Encounters with Discovery’-lezingenserie met auteurs, artiesten, ontdekkingsreizigers en meer, evenals culinaire demonstraties, kooklessen, speciale themamenu’s, buitenlandse films en regionale folkloristische shows om de bestemmingen tot leven te brengen .

Island Princess biedt aan boord de MedallionClass-ervaring, met een aantal nieuwe functies die gebruik maken van touchless-technologieën en de gastervaring aanzienlijk verbeteren en personaliseren, en nieuwe gezondheidsprotocollen ondersteunen.

Bekijk hier meer wereldcruises bij Cruisereiziger.