Het voormalige cruiseschip Amsterdam van Holland America Line is sinds maandagmiddag onder de naam Bolette weer terug in de vaart voor haar nieuwe eigenaar Fred. Olsen Cruise Lines. Met op de achtergrond de witte kliffen van Dover vertrok Bolette voor haar maiden voyage van 3 nachten langs o.a. de 140 eilandjes van de Scilly-eilanden, Area of Outstanding Natural Beauty (beroemd om haar rotsformaties en lange zandstranden) en de kustlijn van de Kanaaleilanden.

Bolette (capaciteit: 1.400 passagiers) heeft sinds de overdracht aan de kleine Britse rederij een uitgebreid renovatieprogramma ondergaan waarbij openbare ruimtes zijn vernieuwd, hutten onder handen zijn genomen, nieuwe badkamers zijn geïnstalleerd en overal nieuwe tapijten zijn gelegd.

Aan boord zijn de populaire Fred. Olsen ruimtes geïmplementeerd zoals de Morning Light Pub, The Bookmark Café en The Oriental Tea Room, naast vele nieuwe voorzieningen voor Fred. Olsen, zoals een zwembad voor alle weersomstandigheden, een theater met twee niveaus en The Auditorium.

Tevens worden er nieuwe eetgelegenheden geïntroduceerd. Voor een frisse, moderne kijk op Indiaas eten is er Vasco, genoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger Vasco Da Gama, die als eerste Europeaan India over zee bereikte. Daarnaast biedt Colors & Tastes moderne Aziatische Fusion-gerechten.

Peter Deer, directeur van Fred. Olsen Cruise Lines, zei: “Vandaag is een zeer belangrijke dag voor ons, omdat we ons nieuwe vlaggenschip, Bolette, aan de wereld introduceren. Het team aan boord heeft ongelooflijk hard gewerkt om onze eigen stijl toe te voegen aan het schip, waarbij elk element is ontworpen met de elegantie en aandacht voor detail waar we zo bekend om staan’.

“Na vele weken van succesvol varen, ben ik zo trots dat ik ons ​​aanbod vandaag kan uitbreiden met een tweede nieuw schip in de vloot. Ik weet dat gasten net zoveel van haar zullen houden als wij, en onze geweldige bemanning kan niet wachten om gasten, zowel nieuwe als terugkerende, aan boord te verwelkomen”, aldus Deer.

Bolette, genoemd naar de betovergrootmoeder van de voorzitter van het bedrijf, Fred. Olsen Jr, is het tweede schip in de vloot die weer vaart met passagiers, in navolging van zusterschip Borealis begin juli. Beide schepen werden in de zomer van 2020 gekocht door Fred. Olsen Cruise Lines van Holland America Line.