Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises, is benoemd voor een termijn van twee jaar als Global Chairman van Cruise Lines International Association (CLIA). De heer Vago zal met onmiddellijke ingang het wereldwijde voorzitterschap op zich nemen.

“Namens de hele CLIA-gemeenschap, met inbegrip van zowel onze medewerkers als onze leden, wil ik Dhr. Vago welkom heten en hem feliciteren met zijn benoeming tot CLIA Global Chairman”, aldus Kelly Craighead, president en CEO van CLIA. “Dhr. Vago is een visionaire leider binnen de wereldwijde cruisegemeenschap. We zullen enorm profiteren van zijn ideeën, inzichten en richting terwijl we de gevolgen van de COVID-19-pandemie proberen te overwinnen en de herstart van de cruise-industrie internationaal en in het bijzonder in de Verenigde Staten te ondersteunen. ”

De heer Vago was van 2003 tot 2013 CEO van MSC Cruises, gedurende welke tijd het bedrijf een groei van meer dan 800% doormaakte. Als Executive Chairman van MSC blijft hij de groei van MSC stimuleren en zijn positie als één van de grootste aanbieders van cruisevakanties ter wereld verstevigen. Met het bedrijf gevestigd in Genève, Zwitserland, zal de heer Vago de eerste Europeaan zijn die de rol van CLIA Global Chairman zal vervullen. Eerder in 2014 was Dhr. Vago voorzitter van CLIA Europe.

“Dit is een zeer kritisch moment voor onze industrie wereldwijd. Ik ben vereerd en dankbaar voor de steun en het vertrouwen van mijn collega’s terwijl we werken om het creëren van onvergetelijke ervaringen voor onze dierbare gasten te hervatten in de cruise-industrie, evenals het genereren van economische impact en vacatures voor miljoenen mensen over de hele wereld die op zoveel manieren worden aangeraakt door onze branche,” zei de heer Vago. “Met meer dan 200 afvaarten die sinds afgelopen zomer op verschillende markten over de hele wereld hebben plaatsgevonden, allemaal met strikte maatregelen ter bevordering van de volksgezondheid, hebben we bewezen dat terugkeer naar cruisen mogelijk is. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het CLIA-leiderschap en onze partners in de branche om op deze weg verder te gaan en een levendige toekomst veilig te stellen voor iedereen die ervan afhankelijk is.”

De heer Vago neemt de functie van CLIA Global Chairman op zich na een ongekend jaar voor de cruisesector en de hele reissector. Vooruitkijkend, blijven CLIA en haar leden gefocust op het voortzetten van de hervatting van cruisen over de hele wereld en bouwen ze voort op haar voortdurende inzet voor ecologische duurzaamheid.
De heer Vago volgt Adam Goldstein op, die onlangs zijn tweede termijn als Global Chairman van CLIA heeft afgerond. De heer Goldstein zal bezig blijven met zijn werk en betrokkenheid bij verschillende technologie-startups en non-profitorganisaties.

“Het was een eer om de afgelopen twee jaar als Global Chairman van CLIA te dienen en ik ben trots op alles wat we samen hebben bereikt, ook al hebben we voor ongekende uitdagingen gestaan”, aldus de heer Goldstein. “Ik ken Pierfrancesco Vago al vele jaren en heb het geluk hem als een vriend te beschouwen. Ik wens hem en iedereen bij CLIA en in de hele branche enorm veel succes. Ik geloof echt dat het beste nog moet komen voor deze zeer speciale branche. “