Dinsdag vond op de scheepswerf van Meyer in het Finse Turku het tweede deel van de traditionele muntceremonie voor de Costa Toscana, het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises, plaats. De feestelijke bijeenkomst werd bijgewoond door kapitein Pietro Sinisi, vertegenwoordigers van de scheepswerf en het management van de rederij. Conform maritieme traditie werden enkele herdenkingsmunten op het schip geplaatst, als geluksbrenger voor bemanningsleden, passagiers en toekomstige routes.

In de twee weken voorafgaand aan de ceremonie had de Costa Toscana de scheepswerf verlaten voor de eerste proefvaart. Het schip doorstond met succes een reeks testen van de diverse systemen, apparatuur en LNG-motoren. Het betekende een belangrijke stap op weg naar oplevering van het schip in december 2021.

De Costa Toscana wordt, net als haar zusterschip Costa Smeralda, aangedreven door vloeibaar aardgas, de meest geavanceerde brandstoftechnologie van de scheepvaartindustrie die momenteel beschikbaar is om de uitstoot te verminderen, zowel op zee als tijdens aanloophavens. De Costa Toscana wordt na de AIDAnova, Costa Smeralda en AIDAcosma het vierde LNG-cruiseschip van moedermaatschappij Costa Group

De eerste cruise van Costa Toscana zal op 5 maart 2022 vanuit haar thuishaven Savona in Italië starten. Het is een reis van een week die Marseille, Barcelona, ​​​​Valencia, Palermo en Civitavecchia (Rome) aandoet. Na haar debuut zal het nieuwe vlaggenschip het hele jaar door ingezet worden in de westelijke Middellandse Zee.

Wil jij weer varen met Costa Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store