Silversea Cruises heeft afgelopen woensdag 28 juli cruiseschip Silver Moon gedoopt als het nieuwste schip in haar ultra-luxe vloot. De officiële naamgevingsceremonie van Silver Moon werd uiteraard bijgewoond door vele gewaardeerde gasten, waaronder Richard D. Fain (Royal Caribbean Group voorzitter en CEO), Roberto Martinoli (President en CEO van Silversea Cruises), Jason Liberty (Royal Caribbean Group, Executive Vice President en CFO), kapitein Chavdar Georgiev en Luigi Matarazzo, algemeen directeur van de Merchant Ships Division van Fincantieri. Bovendien was ook de Griekse minister van Toerisme, Harry Theoharis aanwezig. De Silver Moon was het eerste ultraluxe cruiseschip dat vertrok na de pandemie en begon vanaf 18 juni aan haar inaugurele seizoen vanuit Athene met cruises naar de Griekse eilanden.

Volgens maritieme tradities zegende dominee pater Ioannis Patsis het schip, voordat de meter van het schip, Gaia Gaja – van de beroemde Italiaanse Gaja Winery – een fles champagne op de boeg van het schip brak. Gasten bekeken het evenement op schermen door het hele schip en via een online stream konden vele gasten over de gehele wereld meekijken.

Negende schip

“Dit is een buitengewone mijlpaal in de geschiedenis van onze cruisemaatschappij”, zegt Roberto Martinoli. “We hebben Silver Moon gedoopt als negende schip in onze vloot, wat een evolutie markeert in luxe reizen in de 21e eeuw. Ze vertegenwoordigt de kracht en veerkracht van onze branche. Aan boord zullen onze gasten de wereld opnieuw ontdekken in ongeëvenaard comfort en gefluisterde luxe. Ik betuig mijn dank aan de Royal Caribbean Group, Fincantieri, kapitein Georgiev en de bemanning van het schip, evenals aan onze teams aan wal, voor het mogelijk maken van deze gedenkwaardige gelegenheid.”

 

Met 40.700 bruto ton en een maximale capaciteit van 596 gasten is Silver Moon het tweede Muse-klasse schip van de cruisemaatschappij in haar snelgroeiende vloot. Silver Moon, gebouwd door Fincantieri op de scheepswerf in Ancona, is een evolutie van haar zusterschip Silver Muse. Het schip profiteert van opnieuw ontworpen openbare ruimtes, butlerservice in alle suitecategorieën, een bemanning-tot-gastverhouding van bijna 1:1 en de kenmerkende intimiteit van een klein schip van Silversea.

De lancering van Silver Moon markeert ook het debuut van Silversea’s revolutionaire nieuwe culinaire programma, Sea and Land Taste of S.A.L.T.℠. Drie nieuwe locaties aan boord vormen een centrum van culinaire ontdekkingen voor gasten: in Silver Moon’s S.A.L.T. keuken, S.A.L.T. Lab en S.A.L.T. In de bar worden gasten uitgenodigd om dieper in te gaan op de keuken en cultuur van elke regio met regionaal geïnspireerde gerechten, drankjes en demonstraties. Speciale S.A.L.T. excursies aan wal stellen reizigers in staat om de eet- en drinkculturen van elke bestemming uit de eerste hand te ervaren.

Nieuwsgierig naar de 10-daagse Griekse cruises met de Silver Moon? Bekijk ze bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store