Ultra-luxe cruise rederij Silversea Cruises heeft Silver Origin op 25 februari 2022 gedoopt, tijdens een expeditie-geïnspireerde ceremonie in San Cristobal, op de Galapagos eilanden. Gasten gingen te water op Silver Origin’s Zodiacs en hieven een glas champagne terwijl Silversea het schip officieel verwelkomde in zijn vloot. Johanna Carrión, een gewaardeerd natuurbeschermster en inwoner van de Galápagos-eilanden, werd aangewezen als doopmoeder van het schip.

Een doedelzakoptreden, traditie bij Royal Caribbean Group, leidde tot de kleinschalige naamgevingsceremonie, die de eerste scheepsdoop van Jason Liberty markeerde als de nieuwe president en CEO van Royal Caribbean Group®.

Aanwezig waren verder Roberto Martinoli, President en CEO van Silversea Cruises; Barbara Muckermann, Chief Commercial Officer, Silversea Cruises; en Fernando Delgado, vice-president, Silversea Cruises Ecuador. Onder begeleiding van kapitein Karin Chacon hield Johanna Carrión haar eerste toespraak tot de gasten van Silver Origin als meter van het schip, voordat bisschop Patricio Bonilla het schip zegende.

Silver Origin al overgedragen in juni 2020

Al in de eerste week van juni 2020 werd het schip overgedragen aan de rederij. Dit gebeurde destijds in de Eemhaven in Rotterdam. Het schip werd door de Nederlandse scheepswerf De Hoop speciaal gebouwd voor de Galapagos Eilanden.

“Mijn oprechte felicitaties aan het Silversea-team met deze nieuwe mijlpaal”, aldus Jason Liberty, President & CEO van de Royal Caribbean Group. “Silversea’s inspanningen om het behoud op de lange termijn hier op de Galapagos-eilanden te ondersteunen, getuigen van onze toewijding aan het milieu. Onze aanpak is gebaseerd op de mantra dat ‘respect voor de oceanen geen keuze is, het is een manier van leven.’”

Bekijk alle Silver Origin cruises bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel