De datum voor de eerste cruise van de Sea Cloud Spirit is vastgesteld. Het nieuwe tall ship van de Hamburgse rederij Sea Cloud Cruises zal op 22 april 2021 voor het eerst met passagiers vertrekken vanuit Palma de Mallorca. Het 138 meter lange driemaster schip wordt ook in Palma gedoopt en daarna in de vaart genomen. De Sea Cloud Spirit is het derde schip van Sea Cloud Cruises. Net als haar zussen Sea Cloud en Sea Cloud II, combineert het een exclusieve privéjachtsfeer met traditionele zeilkunst om een ​​buitengewone reiservaring te creëren.

Balkonhutten spreken een nieuwe doelgroep aan

Het schip voor maximaal 136 passagiers is de moderne interpretatie van een legende die in 1931 begon met de bouw van de Sea Cloud. Hoogtepunten van het tall ship zijn bijvoorbeeld balkonhutten, die voorheen gereserveerd waren voor veel grotere motorschepen.

Met deze windjammer spreekt de rederij ook nieuwe doelgroepen aan. Sea Cloud Cruises ziet sinds enige tijd ook een groeiende belangstelling van gasten met cruise-ervaring die de grote schepen met bijbehorende passagiersaantallen de rug toekeren en toch niet zonder zeereizen willen.

Fitnesscentrum met uitzicht op zee – keuken van topklasse met restaurant en bistro

De gasten op de eerste reis zullen als eersten kunnen genieten van het nieuwe concept, dat naast de ruime balkonhutten een aparte wellness- en spa-ruimte en een fitnesscentrum met uitzicht op zee omvat. Een keuken op sterrenniveau is eveneens aan boord van alle Sea Clouds. Naast het “fine dining” restaurant zal de Sea Cloud Spirit een bistro op het Lido-dek hebben als aanvullend gastronomisch aanbod.

De eerste cruise is ontworpen als een tiendaagse “Ronde van Spanje”. De Sea Cloud Spirit zal in eerste instantie vanuit Palma naar bestemmingen op het vasteland gaan, zoals Barcelona, ​​Tarragona en Valencia. Vervolgens voert de route door de archipel van de Balearen terug naar Palma. Het programma kenmerkt zich door ontspannende dagen op zee en een gevarieerd cultureel en excursieprogramma aan land.

Laatste loodjes

De Sea Cloud Spirit wordt momenteel opgeleverd op de Metalships & Docks-scheepswerf in Vigo, Spanje. De in totaal 28 zeilen met een totale oppervlakte van 4100 vierkante meter zijn al bevestigd. Het team van de werf en specialisten uit Duitsland en heel Europa concentreren zich nu op het interieurontwerp van het luxe zeilschip. Na een uitgebreide zeetest wordt het schip in het eerste kwartaal van 2021 overgedragen aan de rederij en kort voor de eerste reis gedoopt in de haven van Palma de Mallorca.

Nieuwsgierig naar de Sea Cloud Spirit? Kijk dan bij:

Dreamlines