Op 28 februari 2022 zal de producent achter ‘s werelds meest innovatieve Fashion x Sustainability-projecten, Jessica Minh Anh, het nieuwe LNG-aangedreven cruiseschip, Costa Toscana, omtoveren tot een torenhoge oceaancatwalk. Tegen de filmische achtergrond van de Italiaanse Rivièra, zal J Spring Fashion Show 2022 een boodschap van duurzaamheid en stijl afgeven, terwijl het een historische mijlpaal markeert in zowel de modewereld als de cruise-industrie.

Het spraakmakende evenement verwelkomt de wereldwijde media en exclusieve VIP’s aan boord van Costa Toscana van Costa Cruises, een new age “smart city at sea”, voor de inaugurele cruise in Portofino, Italië. De deelnemende merken, die medio februari 2022 worden onthuld, zullen een combinatie van haute couture en confectiecollecties uit vijf continenten in première brengen. De rode loper-ervaring zal naast de indrukwekkende catwalk het beste van Italiaanse kunst, architectuur, cultuur, luxe en delicatessen bevatten.

Duurzame ‘herstart’

Over haar selectie van Costa Toscana voor de catwalk-locatie zei Jessica Minh Anh: “Dit specifieke moment in de geschiedenis biedt een kans voor een duurzame “herstart” van onze samenleving. Costa Toscana sluit perfect aan bij mijn missie om duurzaamheid op een visueel aantrekkelijke manier onder de aandacht te brengen. Het wordt aangedreven door vloeibaar aardgas, een van de meest geavanceerde technologieën om de uitstoot op dit moment te verminderen. Het betekent een doorbraak in de reisindustrie. Ik ben vereerd om de heropleving van zaken en stijl op zo’n uniek schip te vieren.”

J Spring Fashion Show 2022 is Jessica Minh Anh’s come-back catwalk na het fenomenale succes van “Runway on the Runway” op de internationale luchthaven van JFK vóór de pandemie, waar het supermodel dat ondernemer werd, de wereldwijd duurzame toeleveringsketen promootte. Eerdere edities vonden plaats bovenop de Eiffeltoren, de London’s Tower Bridge, Grand Canyon Skywalk, Hoover Dam, Gemasolar Power Plant en cruiseschepen in Dubai, New York, Sydney en Hong Kong.

“Jessica Minh Anh is een pionier in het combineren van mode met duurzaamheid, net als Costa Cruises in het aanbieden van de meest geavanceerde duurzame schepen”, aldus Mario Zanetti, President van Costa Cruises. “ Nu de reisindustrie zich geleidelijk herstelt, is het erg spannend voor ons om Jessica aan boord te verwelkomen en haar zo’n belangrijke boodschap op een creatieve manier te laten lanceren op ons nieuwe vlaggenschip, Costa Toscana. We zijn ook trots dat deze samenwerking zal plaatsvinden in Italië en specifiek de Ligurische Rivièra!”

Het officiële bezoek aan de locatie vond afgelopen weekend plaats aan Costa Toscana in Civitavecchia, waar Jessica Minh Anh een ontmoeting had met de president van Costa Cruises om de plattegrond, het schema, de opzet en exclusieve behandelingen voor de media en gasten te bespreken. De officiële campagnevideo legde het iconische moment vast toen Jessica Minh Anh in een felroze jurk over de torenhoge catwalk rende tegen de schilderachtige achtergrond van het gigantische schip, de diepblauwe zee en de skyline.

Nieuwsgierig naar Costa Toscana? Bekijk de cruises:

Cruises zijn ook boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI