Royal Caribbean International vierde maandag de start van de bouw van haar eerste Icon Class-schip. Om de mijlpaal van het snijden van het eerste stuk staal te vieren hield ‘s werelds grootste cruisemaatschappij een officiële ceremonie bij de Finse scheepswerf Meyer Turku. Daarbij werd ook de naam van het schip onthuld als Icon of the Seas. Bij de ceremonie waren o.a. Richard Fain, voorzitter en CEO van de Royal Caribbean Group, Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International en Tim Meyer, CEO van Meyer Turku aanwezig.

De Icon of the Seas zal in het najaar van 2023 worden gelanceerd. Het wordt de eerste van drie nieuwe schepen van de cruisemaatschappij die worden aangedreven door LNG (vloeibaar aardgas). LNG en de extra milieuvriendelijke toepassingen van het schip, zoals walstroomaansluiting, zullen de energie-efficiëntie verhogen en de ecologische voetafdruk verkleinen. Meer details over de geavanceerde milieutechnologieën van Icon of the Seas zullen in de toekomst worden onthuld.

“We hebben de toezegging gedaan om schone stroom op zee te realiseren – en binnenkort de norm – toen de Icon Class voor het eerst werd aangekondigd in 2016, en we zijn verheugd om te zien dat de bouw aan de gang is op wat echt een schip als geen ander zal zijn,” zei Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “Onze decennialange inspanningen op het gebied van oceaanbehoud, energie-efficiëntie en continue verbetering zullen overal op Icon of the Seas terug te vinden zijn. We kijken ernaar uit om meer van de baanbrekende functies te onthullen die onze gasten en crew in petto hebben nu ze vorm begint te krijgen.”