Royal Caribbean International heeft woensdag bekendgemaakt dat de Empress en Majesty of the Seas later deze maand haar vloot zullen verlaten.

“Empress en Majesty of the Seas hebben met hun revolutionaire ontwerp en formaat onuitwisbare sporen nagelaten in de cruise-industrie. Toen ze werden geïntroduceerd als de meest baanbrekende schepen van de cruise-industrie, bleven ze geschiedenis schrijven tijdens hun meer dan drie decennia durende dienst”, aldus Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “Afscheid nemen van deze twee geliefde schepen is een belangrijk moment in de geschiedenis van Royal Caribbean – een moment dat moeilijk maar noodzakelijk is. Met plannen voor nieuwe, innovatieve schepen die de komende jaren aan onze vloot worden toegevoegd, kijken we ernaar uit dat onze gasten en bemanning nieuwe herinneringen met ons zullen blijven opdoen.”

Empress was het eerste schip dat was ontworpen voor cruises van 3 en 4 nachten toen ze in 1990 te water werd gelaten, met haar eerste afvaarten naar de Bahama’s vanuit Miami. Empress schreef ook geschiedenis als het eerste cruiseschip dat vanuit Cape Liberty in Bayonne, New Jersey vertrok toen Royal Caribbean de terminal in 2004 opende. In 2017 stond het schip opnieuw centraal toen ze vertrok op de eerste cruise van de rederij naar Cuba.

De Majesty of the Seas, het derde schip in de Sovereign klasse was meer dan twee keer zo groot als het gemiddelde cruiseschip – en het grootste in de vloot van de cruisemaatschappij – toen ze debuteerde in 1992. Haar avonturen begonnen met cruises van 7 nachten in de West-Caribische Zee vanuit Miami.

De schepen zijn verkocht aan een niet nader genoemde partij, gevestigd in Azië-Pacific, die op een later tijdstip details zal vrijgeven voor toekomstige afvaarten.