Het is 04:50 uur in de ochtend, of beter gezegd ’s nachts, als ik in de rij sta op Schiphol om te boarden voor mijn vliegtuig naar Palma de Mallorca in Spanje. Ik heb er dan al een half nachtje hangen op onze grootste luchthaven opzitten. Het zijn geen tijden waarop ik normaalgesproken ergens anders ben en wil zijn dan in mijn bed. Dit keer is het echter totaal anders en zit ik vol adrenaline. Dat kan maar 1 ding betekenen: het is tijd voor een nieuw cruiseavontuur!

Het gaat om een trip waar ik enorm naar uit heb gekeken. Op uitnodiging van Oceania Cruises vaar ik van zaterdag tot vrijdag mee met hun cruiseschip Riviera van Palma de Mallorca naar Monaco. Het is een havenintensieve route waarbij Alicante, Melilla, Cartagena, Barcelona (allen Spanje) en Toulon (Frankrijk) worden aangedaan. De eerste twee havensteden zijn nieuw voor mij, dus ik ben erg benieuwd wat deze bestemmingen te bieden hebben.

Het wordt een hernieuwde kennismaking met de luxe rederij, die in handen is van Norwegian Cruise Line Holdings, waar ook de cruisemerken Norwegian Cruise Line en Regent Seven Seas Cruises deel van uitmaken. Oceania Cruises staat bekend om haar warme service, hoogstaande culinaire aanbod en interessante (vaak langere) cruises. Dit waren nou precies de ingrediënten die onze eerste privé cruise met deze maatschappij in 2014, een 10-daagse cruise met de Nautica in de Middellandse Zee, tot een onvergetelijke belevenis maakten. Mijn verwachtingen voor nu zijn dus hoog.

Na een rustige vlucht van bijna 2,5 uur sta ik rond 07:45 uur nog verbazingwekkend fris weer met beide voeten op de grond. Voor 5 euro pak ik de lokale bus van het vliegveld naar het levendige centrum van Palma om sfeer te proeven van deze hoofdplaats van het eiland Mallorca. Via het meest iconische gebouw van de stad, de prachtige 13de eeuwse kathedraal La Seu, een van de paleizen van de Spaanse koninklijke familie, wandel ik langs de drukke boulevard naar de haven, waar de Riviera badend in de felle zon al lonkt.

Aangezien ik tijdens een lopende 12-daage ‘Dazzling Mediterranean’ cruise instap is het rustig in de terminal en ben ik in een mum van tijd ingecheckt en sta ik oog in oog met mijn nieuwe thuis voor de komende week. Even wat feitjes op een rij. De Riviera (2012) behoort samen met de Marina tot de Oceania-klasse en zijn de nieuwste schepen van Oceania Cruises in de 6-koppige vloot. Het zijn ook de eerste schepen die speciaal zijn gebouwd voor de rederij. Het schip heeft een brutotonnage van 66.084, is 239 meter lang en 32 meter breed.

Na een warm onthaal aan boord door de bemanning en een tour over het schip is het alweer etenstijd. Ik dineer vanavond in The Grand Dining Room, het elegante hoofdrestaurant van Riviera dat elke dag open is voor ontbijt, lunch en diner en waarvoor reserveren niet nodig is. Ik kies als voorgerecht de caesar salad, als hoofdgerecht de Tournedos rossini foie gras met truffelsaus en gebakken lorette aardappeltjes en als dessert een selectie van petits-fours. Wow, wat een start van de cruise, het is een feestje voor mijn smaakpapillen. Moe maar voldaan zoek ik mijn bed op waar een welverdiend chocolaatje op mijn kussen wacht.

Lees ook:

Reportage: Inschepen op Riviera voor culinaire cruise – dag 1

Wil jij ook een culinaire cruise met Oceania Cruises beleven? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours – Nieuw!