De laatste volle dag tijdens mijn 7-daagse cruise met Riviera van Oceania Cruises speelt zich af in Toulon. Een late aankomsttijd (09:00 uur) op de eerste en enige Franse bestemming tijdens deze trip stelt mij in de gelegenheid om voor de eerste keer te ontbijten in mijn hut. Ik bestel mijn (gratis) roomservice via het invullen van een formulier die ik de avond vantevoren in mijn postvak voor mijn deur achterlaat. Om 08:00 uur krijg ik een telefoontje dat mijn ontbijt onderweg is en niet veel later zit ik op mijn balkon te genieten van ‘pancakes’, de zon en het bergachtige landschap. Veel beter wordt het niet!

Volgens de weersvoorspelling maakt de zon aan het einde van de ochtend plaats voor….regen. Dat is een unicum op deze zonovergoten cruise. Ik besluit daarom mijn plannen voor vandaag om te gooien en eerst Toulon in te gaan voor een korte wandeling. Ik sla het toeristische treintje over en loop vanaf de Riviera zo de charmante boulevard op. Aan het einde stuit ik op een 40 meter hoog reuzenrad, La Grande Roue de Toulon. Voor 5 euro heb je een prachtig uitzicht op de stad. Ik dwaal daarna nog even door de pittoreske binnenstad, totdat ik de eerste druppels voel. Net als ik weer aan boord stap van Riviera komt het met bakken uit de hemel.

Met het mindere weer breng ik een groot deel van de middag door in de Aquamar Spa + Vitality Center aan de voorkant van het schip. Het wellness aanbod gaat verder dan een traditionele spa, met talrijke behandelingen, therapieën voor het hele lichaam, een schoonheidssalon en kapper. Natuurlijk ontbreekt ook een modern fitnesscenter met (gratis) fitnesslessen niet. Ik doe het iets rustiger aan en kom volledig tot rust op de thermische ligstoelen in de stilteruimte. Ik heb uitzicht op het Spa Terrace met zwembad, waar het bij mooi weer goed toeven is. Passagiers in Concierge Level hutten en daarboven hebben hier gratis toegang toe. Dagpassen zijn beschikbaar tegen een kleine vergoeding.

Voor mijn laatste avond heb ik een plekje weten te bemachtigen in het specialiteitenrestaurant Red Ginger. Ik heb al snel door waarom dit het populairste restaurant is aan boord. De eigentijdse interpretaties van Aziatische klassiekers die ik krijg voorgeschoteld zitten bomvol verrukelijke smaken. Een beter gastronomisch slot van deze culinaire cruise kan ik me niet wensen. Helaas ontbreekt het aan tijd voor twee andere bijzondere eetervaringen (tegen betaling) aan boord Riviera, een privé-diner in de intieme dinerzaal Privée (maximaal 10 passagiers) en een avond in La Reserve by Wine Spectator waar voor een klein aantal gasten gerechten worden geserveerd met bijpassende wijnen. Na een laatste cocktail in mijn favoriete (Grand) bar moet ik dan toch echt mijn koffer gaan pakken.

De Riviera komt de volgende ochtend om 07:00 uur aan op haar eindbestemming Monte Carlo in Monaco. Bij het aanmeren aan de Rainier III Pier komt de zon op en dat zorgt voor een spectaculair uitzicht op de stad. Een perfect einde van een, in alle opzichten, heerlijke cruise met de Riviera. Mijn hoge verwachtingen vooraf zijn volledig waargemaakt, van de service aan boord, de diversiteit van de bestemmingen en vooral het culinaire aanbod. Oceania Cruises is met recht de rederij voor fijnproevers.

Oceania Cruises is ambitieus en wil de lat nog hoger leggen. Vandaar dat de Riviera nog dezelfde dag koers zet naar Marseille voor de meest ambitieuze OceaniaNEXT-renovatie van de rederij tot nu toe. In 40 dagen tijd worden voornamelijk de suites, hutten en publieke ruimtes volledig opnieuw ingericht. Een vernieuwde Riviera debuteert op 7 december tijdens een 16-daagse cruise op de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en de Caraïben van Rome naar Miami. Vanaf daar zal Rivera haar populaire 7- tot 14-daagse Caribische overtochten van Miami naar het Caribisch gebied, Mexico en Midden-Amerika maken, voordat ze eind maart 2023 terugkeert naar Europa.

Lees ook:
Wil jij ook een culinaire cruise met Oceania Cruises beleven? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours – Nieuw!