Regent Seven Seas Cruises heeft dinsdag de naam van haar nieuwste schip aangekondigd, Seven Seas Grandeur. Het zesde lid van de Regent-vloot staat gepland voor levering in het vierde kwartaal van 2023. Jason Montague, president & CEO van Regent Seven Seas Cruises, onthulde de naam in een video waarin ook het vernieuwde ontwerp van het Compass Rose restaurant van het schip wordt onthuld.

Seven Seas Grandeur

Seven Seas Grandeur is de nieuwste evolutie in luxe cruisen. Haar verfijnde stijl, weergaloze elegantie en adembenemende schoonheid zullen alle verwachtingen van onze gasten overtreffen”, aldus Jason Montague, president en chief executive officer van Regent Seven Seas Cruises. “We zijn enorm trots dat we eind 2023 een zesde lid mogen verwelkomen in de meest luxueuze vloot ter wereld. Het is een bewijs van de groeiende vraag naar luxe cruises die het merk Regent drijft dankzij het perfecte formaat van onze schepen die ongeëvenaarde ruimte op zee bieden.”

Seven Seas Grandeur biedt plaats aan slechts 750 gasten en heeft een brutoregistertonnage van 55.254, hiermee biedt het schip een van de hoogste ruimteverhoudingen en personeel-tot-gastverhoudingen in de branche. Ze is een zusterschip van Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor.

Meer details over de suites, restaurants, voorzieningen en ervaringen aan boord van Seven Seas Grandeur maakt de rederij op een later moment bekend, in de aanloop naar haar debuut in 2023. Het inaugurele seizoen wordt gepresenteerd op 22 september 2021, daarmee is het schip ook open voor reserveringen.

Compass Rose

Tegelijkertijd met de bekendmaking van de naam onthulde de rederij ook het opnieuw ontworpen Compass Rose, het specialiteitenrestaurant van Regent Seven Seas Cruises, aan boord van Seven Seas Grandeur. Het ontwerp is van de hand van Studio DADO.

“Hoewel de restaurants aan boord van alle Regent-schepen voortreffelijk zijn, wilden we met Seven Seas Grandeur’s Compass Rose een ruimte creëren die echt een lust voor het oog is”, zegt Yohandel Ruiz, oprichter van Studio DADO. “Dit nieuwe ontwerp van Compass Rose zal de nieuwsgierigheid en verwondering van gasten prikkelen voordat ze zelfs maar een voet in het restaurant hebben gezet, om ze vervolgens te verblijden met een uitgebreide maaltijd in een spectaculaire en prachtige omgeving. Het is een dinerervaring waar ze hun vrienden en familie keer op keer vol lof over zullen vertellen.”

Nieuw ontwerp

Het nieuwe ontwerp van Compass Rose begint al buiten het restaurant, met een delicaat, trapsgewijs waterval sculptuur dat is gemaakt met metaal dat door een laser is uitgesneden en handgeblazen glas. Eenmaal binnen toont zich een hemel van verweven kristal en verlichte bomen met houten randen die overkoepelen, waardoor de indruk wordt gewekt te dineren in een betoverd bos. Compass Rose bevat vloer-tot-plafond verlichting bestaande uit duizenden individueel geplaatste bladeren met kristallen facetten die zijn ingelegd op de caleidoscoop van pilaren en takken die het restaurant omhullen en ramen omringd door honderden fonkelende lichtjes.

Een op maat ontworpen muurschildering door Confluent Studios moet bijdragen aan de sfeervolle eetervaring. Vervaardigd met bladgoud en Verre Eglomisé, zal de muurschildering de flora en fauna aan de rand van het bos verbeelden, waardoor het restaurant eindeloos lijkt. Ruiz vervolgt: “Ons doel was om een ruimte te creëren die magisch en transformerend is en die, net als het menu van Compass Rose, het potentieel heeft om gasten elke keer dat ze dineren met iets nieuws te verrassen.”

Passagiers kunnen in Compass Rose hun eigen hoofdgerecht ontwerpen met favoriete bijgerechten, sauzen, pasta’s en prominente gerechten zoals Black Angus filet mignon, Nieuw-Zeelandse lamskoteletten, kreeftstaart uit Maine en sint-jakobsschelpen. Het restaurant heeft ook dagelijks wisselende specials, evenals een uitgebreid veganistisch en vegetarisch menu.

Cruises met Regent Seven Seas Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store