De drie rederijen die vallen onder Norwegian Cruise Line Holdings, Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises versoepelen van 1 maart een aantal gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. De grootste verandering voor families met jonge kinderen is dat kinderen onder 5 niet meer gevaccineerd hoeven te zijn als ze gaan cruisen. Deze regel geldt voor familierederij Norwegian Cruise Line. Daarmee voldoet de rederij nog steeds aan de eisen die het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention. Het aantal gasten die niet gevaccineerd mag zijn, moet wel beperkt blijven tot 5% van het totale passagiersaantal. Eerder koos Norwegian Cruise Line voor 100% gevaccineerde gasten.

Mondkapjes en testen

Een andere versoepeling is dat mondkapjes geadviseerd worden in plaats van verplicht. Dit geldt voor binnen- en buitenruimtes. De laatste versoepeling is dat gasten niet meer bij het inschepen een test moeten ondergaan. Wat wel blijft is dat gasten zelf zorg dragen voor een negatieve PCR test of antigeentest. Afhankelijk van de inschepingshaven, afgenomen 72 of 48 uur voor inscheping.

Bovenstaande twee maatregelen gelden wél voor alle drie de rederijen, dus Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises.

Nalezen?

De reisregels van Norwegian Cruise Line zijn hier na te lezen. Voor Oceania Cruises hier en Regent Seven Seas Cruises hier.

Vertrekjaar
Canarische Eilanden
Middellandse Zee
Groot-Brittannie
Noord-Europa
Baltische Staten
Midden-Oosten
Transatlantisch
Wereldreis
Vertrek uit Nederland

De rederijen zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel