Princess Cruises heeft haar cruisestop met betrekking tot cruises vanuit het Engelse Southampton verlengd tot 25 september 2021. Het betreffen reizen die werden aangeboden met de Sky Princess, Regal Princess en Island Princess. De rederij bekijkt momenteel wel de toekomstige mogelijkheden na de recente aankondiging van de Britse regering van een routekaart om de lockdown en gerelateerde internationale reisbeperkingen te verlichten.

Princess Cruises lanceert exclusief voor Britse gasten wel een reeks nieuwe korte cruises rond Groot-Brittannië met vertrek in de nazomer. Deze cruises met de Regal Princess en Sky Princess gaan later deze maand in de verkoop.

“We delen de teleurstelling van onze gasten over deze geannuleerde reizen en we waarderen het voortdurende begrip en de medewerking van onze trouwe gasten en reisadviseurs”, aldus Jan Swartz, president van Princess Cruises. “Terwijl we onze schepen voorbereiden op een terugkeer, blijven we in nauw contact met de Britse regering om de nieuwste reisrichtlijnen voor internationale gasten te volgen.”

Voor gasten die een geannuleerde reis hebben geboekt, biedt Princess aan om gasten naar dezelfde cruise in 2022 te verplaatsen. Het omboekingsproces heeft als bijkomend voordeel dat het 2021-tarief van de gasten op hun reis in 2022 wordt beschermd. Als alternatief kunnen gasten kiezen voor een toekomstig cruisetegoed gelijk aan 100% van het betaalde cruisetarief plus een aanvullende niet-restitueerbare bonus gelijk aan 10% van het betaalde cruisetarief (minimaal $ 25 USD) of een volledige terugbetaling van het cruisetarief.

Voor gasten die momenteel een geannuleerde reis hebben geboekt en er geen matchende cruise beschikbaar is in 2022, ontvangen gasten automatisch een restitueerbaar toekomstig cruisetegoed gelijk aan 100% van het betaalde cruisetarief plus een extra niet-restitueerbare FCC-bonus gelijk aan 10 % van het betaalde cruisetarief (minimaal $ 25). Als alternatief kunnen gasten een volledige restitutie aanvragen.