Ultraluxe rederij Seabourn heeft meer bekend gemaakt van de Spa & Wellness aan boord van de nieuwe expeditieschepen van de vloot. In een geheel eigen ruimte op dek 7, zit het door Adam. D. Tihany ontworpen Spa & Wellness gedeelte.

“Spa & Wellness is absoluut een uitstekende ruimte voor onze gasten om het gevoel van wellness te omarmen in het midden van avonturen op expedities naar de wonderen van de wereld op onze expeditieschepen,” aldus Josh Leibowitz, president van Seabourn. “In het afgelopen jaar is wellness steeds belangrijker geworden in het persoonlijke leven van veel mensen, en ons hoog opgeleid personeel zal zich toewijden op het aanbieden van een uitgebreide reeks van mind en lichaam-programma’s. Daarnaast hebben we verjongende behandelingen ontwikkeld in samenwerking met Dr. Weil om ervoor te zorgen dat reizigers kunnen ontspannen, zich weer kunnen reconnecten en opladen tijdens hun verblijf aan boord.”

Natuurelementen in de spa

Tihany heeft het design van het interieur en exterieur van de gastenruimtes zo ontworpen, dat de Spa & Wellness tegelijkertijd elegant, sereen en uitnodigend oogt. De ruimte van 343 vierkante meter laat het concept van een modern ‘zwevend bos’ zien. Er is een op bomen geïnspireerde kunstschildering, een licht hout-en-brons materialen samenstelling en levendige houten elementen om de gasten naar de receptie te leiden. Opvallende vloeren van natuursteen worden gecombineerd met zachte salie- en oranje accenten in de spa, terwijl de takken van het ‘zwevende bos’ zich als delicate vingers verspreiden naar vier rustgevende behandelkamers, elk ingericht met neutrale wandbekleding, licht hout en bronzen accenten.

Tihany’s ontwerp wordt voortgezet in de yoga- en fitnessruimtes van de spa, die beide uitzicht op zee hebben. De sauna van de spa heeft net als de fitnessruimtes ook ramen van vloer tot plafond, een nieuw ontwerp voor Seabourn en uniek voor de expeditieschepen.

Een belangrijk onderdeel van de Spa & Wellness ervaring aan boord zal het populaire Mindful Living Programma zijn, ontwikkeld door Dr. Andrew Weil en momenteel beschikbaar op de gehele Seabourn vloot. Geleid door een speciaal opgeleide Mindful Living Coach, biedt deze een programma aan met een holistische geest-en-lichaam benadering van welzijn. Er zijn gratis yoga en geleide meditatie sessies, evenals seminars over onderwerpen variërend van integratieve geneeskunde tot voeding, pijnbestrijding tot creatief ouder worden, en nog veel meer.

Bekwame therapeuten bieden gezichts- en lichaamsmassages aa, evenals detox-, reinigings- en wikkelbehandelingen. Het fitnesscentrum zal uitgerust zijn met een reeks cardio- en krachttoestellen en een fitnessinstructeur die ter plekke gasten traint in verschillende fitnesstrajecten. Een full-service salon maakt ook deel uit van de voorzieningen, met haarstyling, gezichtsbehandelingen, manicures en pedicures voor vrouwen en mannen.

December 2021

De tewaterlating van de Seabourn Venture is gepland in december 2021, en het tweede nog te benoemen zusterschip zal in 2022 te water gelaten worden. Seabourn Venture zal een serie van 10 tot 14 dagen Norwegian Winter afvaarten maken gedurende haar debuutseizoen dat tussen december 2021 en april 2022 plaats vindt.

Nieuwsgierig naar de Noorse routes? Kijk zeker bij:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkelZeetours