Marco cruiste op uitnodiging een aantal dagen mee op de ultraluxe Scenic Eclipse, ‘s werelds eerste expeditiejacht van de Australische cruisemaatschappij Scenic. De introductie van het 6-sterren schip in 2019 betekende een gamechanger in de wereld van expeditiecruises. Nog niet eerder werd expeditiecruisen zo succesvol gekoppeld aan ultraluxe.

In een serie reportages nemen we je mee in de wereld van Scenic en maak je kennis met de Scenic Eclipse. In het eerste deel introduceerden we de rederij. In dit tweede deel laat Marco je zijn Grand Deluxe Verandah suite zien aan boord van het eerste zeecruiseschip van het bedrijf en neemt hij je mee tijdens een tour langs alle type suites.

Ruime suites met veel faciliteiten

Met haar 166 meter lengte en 21 meter breedte heeft de Scenic Eclipse de ruimte voor veel faciliteiten en 114 suites voor de 228 passagiers. Tijdens Antarctica-cruises vanwege regelgeving slechts 200 passagiers. De verblijven liggen verspreid over dek 5 tot en met dek 9 (van de in totaal 10 dekken).

Alle accommodaties zijn smaakvol ingericht met stijlvol meubilair met mooie, fijne stoffen in voornamelijk warme bruin/grijze tinten. De suites, van de 32 m2 Verandah Suite tot de 245 m2 grote Owner’s Penthouse Suite met twee slaapkamers, zijn ruim opgezet en ademen luxe. Het zijn ideale plekken om je terug te trekken na een dag vol ontdekkingen. Ze beschikken allen o.a. over ultramoderne voorzieningen, een aparte slaap- en loungeruimte, butlerservice en een privé-balkon. Op de Scenic Eclipse vind je geen binnenhutten of buitenhutten met alleen een raam.

Elke luxe suite is inclusief:

  • Kingsize bed met kussenmenu, inclusief de mogelijkheid om voet en/of hoofdeinde via een afstandsbediening naar boven te doen.
  • Een bank of loungebank.
  • Balkon, te bereiken via schuifdeuren, met uiteraard een top merk verrekijker om te zien wat er in de verte gebeurt. Naast gordijnen is er ook een automatisch bedienbaar verduisterend scherm. Deze laatste zijn handig als het schip vaart in gebieden waar de zon in gedeeltes van het jaar nauwelijks ondergaat.
  • Een badkamer met douche, inclusief luxe-toiletartikelen en Dyson föhn.
  • Minibar met drankjes naar je keuze (ook wijn, champagne, sterke drank) die dagelijks wordt bijgevuld, specialiteiten thee en Illy koffie. Verder staan er 2 flessen water waarmee je je luxe waterfles dagelijks kunt vullen. Deze is bestemd om plastic waterflesje te minimaliseren. De fles kan je meenemen op excursie en uiteindelijk ook naar huis.
  • Butlerservice voor bijvoorbeeld in-suite verzoeken voor drankjes en dineren. De butler is bereikbaar via speed-dial op de telefoon.
  • Geluidsapparatuur met oordopjes die je meeneemt tijdens excursies.
De suites hebben verder leuke technische snufjes zoals sfeerlichten, een tv (HDTV) die is verwerkt in de spiegel (!) (tegenover de zithoek) en Bose speakers. De airconditioning trekt lucht van buiten aan. Stopcontacten en usb-aansluitingen zijn te vinden bij het bed en bij het bureau.
Bij de keuze van je suite is het goed om te weten dat alle restaurants en de meeste lounges en bars te vinden zijn aan de achterzijde van het schip. De beste uitkijkpunten op het schip zijn aan de voorkant, op de brug (dek 8) die vaak open is voor gasten, maar het mooiste uitkijkpunt is met name de Observation Lounge (met verrekijkers) en Observation Terrace op dek 5. Deze laatste zijn 24 uur per dag bereikbaar. Als je geen wildlife wilt missen (aan beide zijden van het schip) dan is een suite op dek 5 aan de voorzijde aan te raden.

Verandah & Deluxe Verandah Suite

De categorie met de meeste suites op de Scenic Eclipse zijn de Verandah Suites/Deluxe Verandah suites. Er zijn er 72 aan boord. Zij hebben een oppervlakte van 32-34 m2 en liggen op dek 5 tot dek 8. Zij beschikken over een badkamer, king-size bed, zitgedeelte en balkon met een tafel en 2 stoelen. Verder zijn ze uitgerust met alle hierboven genoemde luxe basis voorzieningen.

De Verandah en Deluxe Verandah Suites hebben dezelfde voorzieningen. Ze verschillen alleen van locatie op het dek.

Grand Deluxe Verandah Suite

Marco verbleef tijdens zijn verblijf in een Grand Deluxe Verandah Suite op dek 6 (nummer 607 om precies te zijn). Dit was een riante suite van 38-40 m2, waarvan er 24 zijn op dek 5, 6, 7 en 8. Deze liggen in het midden en aan de voorkant van het schip. Zoals de naam al zegt zijn deze suites, met badkamer, kingsize bed en zitgedeelte, net een slag groter dan de Verandah en Deluxe Verandah Suites. De balkons, uitgerust met een tafel en 2 stoelen, zijn met 3 m2 wel van dezelfde formaat.

Naast de extra leefruimte is het belangrijkste verschil met de voorgaande categorie suite de walk-in closet. Deze ligt bij binnenkomst tegenover de badkamer.

Spa Suite

Aan boord van de Scenic Eclipse zijn 12 spa suites (46 – 50 m2) die liggen op de hoger gelegen dekken 8 en 9. Deze onderscheiden zich met name door hun badkamer. Deze loopt namelijk over de gehele lengte van de kamer parallel. Er zit een melkglazen afscheiding met het leefgedeelte die naar wens doorzichtig gemaakt kan worden. De douche heeft mist- en kleuropties. Een groot bad, ontworpen door Philippe Starck, met zicht op zee is de kers op de taart. De inloopkast, kingsize bed, zitgedeelte en balkon (4 m2) met 2 lekkere fauteuils zijn allen van elkaar gescheiden.

Naast de eerder genoemde faciliteiten ontvangen gasten gratis een uur spa behandeling, wasservice, voorrang in specialiteitenrestaurants, voorrang bij (gratis) excursies aan wal en VIP-inscheping en -ontscheping.

De spa badkamer:

Panorama & Grand Panorama Suite

Scenic Eclipse beschikt over 2 Grand Panorama Suites en 2 Panorama Suites. Allen zijn gelegen aan de voorkant van het schip met zicht op de boeg, op respectievelijk dek 6 en dek 8. Ze zijn zeer ruim opgezet met een oppervlakte van 105 m2 en 110 m2. De buitenterrassen van beide type suites zijn even groot met 10 m2 met een tafel met 4 stoelen en twee ligstoelen. Een perfecte plek om de flora en fauna  te aanschouwen. Dat kan echter ook vanuit je aparte slaapkamer waarbij je met een druk op de knop je balkonraam kan opendoen.

De suites hebben verder een lounge, eetruimte, badkamer met dubbele wastafel, losstaand bad en een douche met lichttherapie en regendouche. Gasten in deze suites kunnen verder genieten van alle faciliteiten van bovenstaande Spa Suites en van een e-reader.

Owner’s Penthouse Suite

De twee grootste suites op de Scenic Eclipse zijn de Owners Penthouse Suites. Ze liggen beide op dek 9 aan de boeg van het schip en bieden een fantastisch uitzicht naar voren. Het zijn imposante verblijven met 195 m2 aan leefruimte met o.a. een privélounge, een eetkamer, een zeer ruime badkamer en een groot buitenterras met tafel, comfortabele bankjes en privé-bubbelbad.

Wil je echt uitpakken en verlang je nog meer ruimte dan is het mogelijk om de Owner’s Penthouse Suite te combineren met Spa Suite. Je creëert daardoor twee slaapkamers en 245m2 aan luxe en weelde. Naast alle voordelen van een Panaroma Suite worden gasten in de Owner’s Penthouse Suites aanvullend verwend met o.a. spabehandelingen in je suites en dagelijkse bezorging van canapés en petit fours.

Prijzen

Prijzen van de suites van de Scenic Eclipse starten bij €850 euro per dag (alle prijzen per persoon) voor de laagste categorie tot €1350 voor de Spa Suite, €2250 per dag voor de Grand Panaroma Suite en €2700 per dag voor de Owner Suite.

 Lees ook:

Wil jij ook met Scenic Cruises varen? Cruises zijn boekbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise Yacht Cruise Company