Eind augustus 2022 kwam het nieuwe vlaggenschip van Norwegian Cruise Line, Norwegian Prima, in de vaart. Het is de eerste van 6 schepen in de rederij’s Prima Klasse; de eerste nieuwe klasse schepen van het merk in bijna tien jaar. Marco was op uitnodiging een aantal dagen aan boord voor een kennismaking! In dit deel lees je meer over de hut waar hij in verbleef en de andere accommodaties aan boord.

Als de Norwegian Prima volgeboekt is zijn er minimaal 3.215 passagiers aan boord. Zij verblijven in 1.646 hutten. Het aanbod en type hutten is groot. Zo zijn er maar liefst 35 verschillende huttypes. Grofweg bestaat de keuze uit binnenhutten (waaronder solohutten), buitenhutten, balkonhutten en suites die variëren in ruimte, luxe en beschikbare voorzieningen. In de meeste categorieën is er ook de keuze uit familieaccommodaties. 946 hutten beschikken over een balkon. Het schip biedt de grootste variëteit aan suites die beschikbaar zijn op zee met 18 soorten suites o.a. in de geperfectioneerde The Haven, het exclusieve schip-in-een-schip concept.

Studio en binnenhut

Norwegian Cruise Line staat bekend om haar relatief ruime beschikbaarheid van accommodaties voor soloreizigers. Norwegian Prima heeft aan boord 73 éénpersoons hutten, studio’s genaamd. Het gaat hier om een speciaal ingerichte binnenhut voor passagiers die alleen reizen. De hut is met 8 vierkante meter vrij klein, maar je beschikt wel over alles wat je nodig hebt, een ruim bed, een aparte badkamer en voldoende opbergruimte.

Tevens heb je exclusieve toegang tot de aangrenzende Studio Lounge. Dit is een gedeelde privé-ruimte waar je kan ontspannen, een drankje kan doen, roomservice kan bestellen, op een groot scherm televisie kan kijken en je mede-soloreizigers kan ontmoeten. Gratis koffie, espresso en snacks zijn de gehele dag beschikbaar. Vanwege de gunstige prijs voor soloreizigers en het beperkte aantal studio’s is het raadzaam om snel te boeken. De binnenhutten liggen op dek 12 en 13.

Binnenhut

De meest betaalbare hutten voor als je met 2 of meer personen cruist zijn de functionele binnenhutten. Deze zijn bedoeld voor de actieve passagiers die ten volle willen genieten van de vele faciliteiten aan boord van de Norwegian Prima en daarom weinig tijd zullen doorbrengen in de hut. De binnenhutten (14 m2 tot 23 m2) bieden plek aan maximaal 4 passagiers. Er zijn er 310 van aan boord.

De binnenhutten zijn zeer licht van kleur, in tegenstelling tot de donkerblauwe studio’s. Het kleurrijke kunstwerk aan de hoofdzijde van het bed trekt gelijk de aandacht. Een ander opvallend detail is de ruimte onder het bed. Het zorgt voor een meer ruimtelijk gevoel, maar heeft ook een keerzijde. Veel cruisereizigers zijn gewend om hun koffer onder het bed te plaatsen. Deze is nu dus altijd zichtbaar, wat wellicht niet iedereen als prettig zal ervaren. De hut beschikt verder ook 2 losse bedden die kunnen worden samengevoegd tot queen-size bed, een USB-aansluiting bij het bedlampje (!), een bureautje met poef en verder de standaardfaciliteiten zoals een flatscreen-televisie, een koelkastje, een kluisje en een haardroger.

Buitenhut

De 124 Norwegian Prima buitenhutten liggen allen op dek 5. De buitenhutten hebben een rond groot raam met uitzicht op zee of land. Er zijn buitenhutten voor 2 personen (21 m2) en voor 4 personen, de familie buitenhut (21 m2 – 34 m2). De hutten hebben een kleine of grotere sofa waar je even heerlijk kunt zitten. In de 4 persoonshut is de sofa het bed waar 2 personen in kunnen slapen. Verder beschikt het over de eerder genoemde standaardfaciliteiten.

Balkonhutten

Marco mocht tijdens zijn korte trip zelf een balkonhut (21-33 m2) ervaren. Daarvan zijn er de meeste aan boord, 946 in totaal. Deze liggen verspreid over 8 dekken (vanaf dek 9 tot en met dek 16). Ze zijn bovendien te boeken met toegang tot de Spa, aan de achterkant van het schip met een extra groot balkon of een hut voor 4 personen. Onderstaande foto’s zijn van Marco’s hut op dek 12, nr 110. Deze hut ligt vrijwel aan de voorzijde, bakboord, oftewel in de vaarrichting links.

De hut doet heel licht aan en heeft net als de binnen- en buitenhut, een bijzondere tekening op de muur. Er zijn in totaal 5 verschillende muurtekeningen in de diverse hutten te vinden met als thema reizen. Het gevoel dat je krijgt als je iets wonderbaarlijks ontdekt tijdens het rond de wereld reizen, zoals kristallen. De hut beschikt verder over een queensize bed, een bank voor 2 personen die tevens tot een bed kan worden omgebouwd, een bureau met poef en voldoende opbergruimte. Het balkon is met 4m2 smal, maar 2 diepe designstoelen maken veel goed.

De airconditioning kan je bedienen via een digitaal schermpje bij de ingang van de kamer. Daar kan je tevens aanklikken aangeven of je wilt dat je kamer opgemaakt moet worden en of je niet gestoord wilt worden. Marco vond in zijn hut slechts 1 Europees stopcontact. Daarentegen zijn er wel handige usb-poorten bij de bedlampjes.

De badkamer doet ook vrij ruim aan (4-6 m2). Opvallend is de enorme wasbak. Verder is een douche met goed afsluitbare deur en voldoende opbergruimte. Je vindt er handzeep in een flacon aan de muur en ook in de douche.

Balkon Suites

Norwegian Cruise Line noemt de balkonhutten aan de voor- en achterkant van het schip, met grotere balkons, Club Balkon Suites. Ze zijn groter, 22-58 m2, dan de reguliere balkonhutten. Ze zijn te vinden op dek 9-13. Ze zijn allen zeer verschillend van aard qua lay-out.

The Haven

The Haven by Norwegian’ op Norwegian Prima is geperfectioneerd om het meest exclusieve en gecentraliseerde suite complex van de vloot aan te bieden. Met acht dekken van suites en openbare ruimtes, biedt het The Haven gasten toegang tot het schip-in-een-schip concept met privé-voorzieningen, speciale diensten zoals 24-uur butlerservice en concierge service en de meest luxueuze accommodaties aan boord.

Voor de eerste keer heeft NCL alle 107 Haven suites verplaatst naar het achterschip in de buurt van privéliften, die exclusief gereserveerd zijn voor Haven gasten. Deze liften komen rechtstreeks uit in de openbare ruimtes van The Haven op de dekken 16 en 17. NCL heeft het ontwerp van The Haven zo ontwikkeld dat het meer uitzicht biedt op zee dan ooit tevoren.

De Haven Courtyard op Norwegian Prima is omgetoverd tot het uitgestrekte Haven Sundeck, met een nieuwe infinity pool met uitzicht op het spoor in het water (de kielzog) van het schip en een nieuwe buitenspa met een sauna met glazen wanden en een koude kamer. Alle openbare ruimtes en suites in The Haven zijn ontworpen door Piero Lissoni, één van Italië meest vooraanstaande ontwerpers. Zo ook The Haven Restaurant en The Haven Lounge & Bar.

Premiers Owner’s Suite

De grootste suites in The Haven zijn de Premiers Owner’s Suite. Daarvan zijn er slechts 2 aan boord, gelegen op dek 14. Ze bieden een prachtig uitzicht vanaf het grote balkon (76 m2) aan de achterzijde van het schip. Het zijn uiteraard ruime (195 m2) en luxe accommodaties voor maximaal 8 personen met aparte woon- en eetgedeeltes, drie slaapkamers met queensize bedden, een grote bank die tevens als slaapbank kan dienen, drie badkamers, een half bad en een bubbelbad in de buitenlucht.

Deluxe Owner’s Suite

De 4 Duluxe Owner’s Suites zijn qua ruimte (149-162 m2) iets kleiner, maar bieden nog altijd plek aan maximaal 6 personen. Ook zij kunnen genieten van een aparte woon- en eetkamer, twee slaapkamers met queensize bedden, twee luxe badkamers, een half bad en een bubbelbad op de zeer ruime balkon (57-68 m2) aan de achterkant van het schip.

Aft-Facing Owner’s Suite / Owner’s Suite met groot balkon

De 4 luxe Aft Facing Owner’s Suites (90-92 m2) hebben plek voor 4 personen. Ze omvatten een slaapkamer met queensize bed en een badkamer. De andere 2 personen slapen in de woonkamer. Op het grote balkon (49-50 m2) aan de achterzijde van het schip heb je een geweldig uitzicht. Bij de meeste suites vind je er wederom een whirlpool.

De 13 Owner’s Suites met groot balkon zijn wat kleiner dan de vorige genoemde suites met 50-57 m2. Je kunt met 4 personen in deze suite verblijven. Er is 1 slaapkamer met queensize bed en een badkamer. Het balkon is zo’n 10-12 m2.

2-Bedroom Family Villa

De 30 villa’s in The Haven zijn de perfecte plek (56-61 m2) voor de gehele familie, in totaal 6 personen. Ze beschikken over 2 slaapkamers, 2 badkamers en een groot balkon (12-17 m2).

Penthouse / Aft-Facing Penthouse / Aft-Facing Penthouse met Master Bedroom

Er zijn 3 verschillende soorten penthouses op de Norwegian Prima. De grootste categorie is de standaard penthouse, waarvan er 47 zijn. Ze zijn 27-33 m2 groot, geschikt voor maximaal 3 personen en zijn uitgerust met queensize bed, een luxe badkamer, een zitgedeelte en een groot balkon (8-13 m2). Ze bieden ruimte voor 2 tot 3 personen. 2 Penthouses (voor maximaal 2 personen) zijn gelegen aan de achterzijde van het schip. Zij zijn zowel qua suite als qua balkon veel groter met respectievelijk 77 m2 en 46 m2. Ook aan de achterzijde van het schip liggen 5 penthouses die met 46-56 m2 net iets kleiner zijn. Zij kunnen wel 4 personen huisvesten.

Lees meer over dit baanbrekende schip van Norwegian Cruise Line:

Boek je Prima cruise bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel – Nieuw! Cruisewinkel TUI

Hoe is het cruisen bij Norwegian Cruise Line? Bekijk het op ons Youtube kanaal.