Donderdag is op de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Monfalcone een traditionele muntceremonie gehouden voor het tweede Seaside EVO-klasse schip van MSC Cruises. In Monfalcone werd ook de kiel gelegd. Daarnaast werd de naam van het nieuwe schip onthuld: MSC Seascape. Het is volgens de rederij “een eerbetoon aan de schoonheid van de oceaan en demonstreert de manieren waarop gasten kunnen genieten van het adembenemende uitzicht op zee vanaf het schip dankzij de innovatieve ontwerpkenmerken”.

Medewerkers Monica Somma, Category Manager – Retail, MSC Cruises en Jolette Vincenzi – Production Supervisor van Fincantieri voerden het traditionele maritieme ritueel als Meter uit toen ze twee munten in de kiel van het schip plaatsten als een historisch teken van zegen en geluk voor de bouw van het schip en haar toekomstige leven op zee.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman, MSC Cruises zei: “De munten die we vandaag leggen markeren een ​​belangrijke bouwmijlpaal van een van onze schepen en zijn een belangrijk symbool van ons vertrouwen in de cruise-industrie en de toekomst van reizen en toerisme. Als familiebedrijf kunnen we plannen voor de lange termijn en deze verbintenissen aangaan, ondanks de uitdagende context waarmee we allemaal op korte termijn worden geconfronteerd. Wanneer de MSC Seascape zich bij onze vloot voegt, zal zij een betekenisvolle economische impact genereren, niet alleen voor de scheepsbouwindustrie en de hele toeleveringsketen, maar voor alle havens en bestemmingen die ze bereikt, waardoor het toerisme aan land wordt versterkt en het vitale economische herstel van lokale gemeenschappen wordt ondersteund.”

MSC Seascape is, net als haar zusterschip MSC Seashore, een doorontwikkeling van de Seaside-klasse. De Seaside EVO-schepen zijn verbeterd en uitgebreid met een verscheidenheid aan gloednieuwe voorzieningen, ruimtes en belevingen voor passagiers. Het schip is ontworpen om haar gasten met de zee te verbinden o.a. via de 13.000 m2 buitenruimte. Gepland om in november 2022 in dienst te gaan, zal het 169.400 GT-schip plaats kunnen bieden aan 5.877 gasten.

De heer Vago voegde toe: “Bovendien vertegenwoordigt MSC Seascape onze voortdurende investering in deze werf en regio, evenals onze drive om vooruitgang te boeken met onze langetermijnvisie om cruise-activiteiten met een netto nul-impact te bereiken. Zoals elk nieuw schip dat we bouwen, rusten we MSC Seascape uit met enkele van de nieuwste milieutechnologieën en -oplossingen, waaronder geavanceerde emissiereductie- en afvalwaterbehandelingssystemen. Ze zal ook nieuwe wegen inslaan op het gebied van gastentertainment en zal ons eerste schip zijn dat de dynamische en opwindende RoboCoaster-ervaring biedt.”

Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri, verklaarde: “De muntceremonie is één van de oudste maritieme tradities en ook voor de scheepsbouwer is het altijd een speciaal moment. Het is een gelukswens voor toekomstige passagiers en bemanning, die op deze manier symbolisch voor het eerst aan boord gaan. Ik ben er zeker van dat reizigers binnenkort weer als voorheen de zee kunnen bevaren, ook op dit prachtige schip dat vorm krijgt op onze werf”.

De mijlpaalceremonie was een privé-evenement dat persoonlijk werd bijgewoond door MSC Cruises’ Executive Chairman Pierfrancesco Vago en Finacantieri’s CEO Giuseppe Bono, inclusief leden van het management en de projectteams van de rederij en scheepswerf. Het werd gehouden in volledige overeenstemming met de huidige gezondheidsvoorschriften .

Milieutechnologie

De milieuspecificaties van MSC Seascape omvatten selectieve katalytische reductiesystemen op elk van de vier Wartsila 14V 46F-motoren om de uitstoot van stikstofoxide met 90 procent te verminderen door het gas om te zetten in onschadelijk stikstof en water en hybride uitlaatgasreinigingssystemen om 98 procent van de zwavel oxide van scheepsemissies te verwijderen.

Het schip zal beschikken over geavanceerde afvalwaterbehandelingssystemen met zuiveringsnormen die hoger zijn dan de meeste afvalwaterzuiveringsinstallaties aan land, geavanceerde afvalbeheersystemen, ballastwaterbehandelingssystemen goedgekeurd door de kustwacht van de Verenigde Staten, de nieuwste technologische systemen voor het voorkomen van olielozingen van machineruimten en verschillende effectieve energie-efficiëntieverbeteringen – van warmteterugwinningssystemen tot LED-verlichting. Het schip zal ook beschikken over een onder water uitgestraald geluidsbeheersysteem om de mogelijke effecten op zeezoogdieren te verminderen.

Verbinding met zee

Net als bij haar zusterschip is 65 procent van de openbare ruimtes van de MSC Seascape opnieuw ontworpen, waardoor de gastervaring wordt verbeterd en passagiers op verschillende locaties verbinding kunnen maken met de zee:

• 2.270 hutten, 12 verschillende soorten hutten en suites met balkon
• 11 eetgelegenheden, 19 bars en lounges met volop mogelijkheden om buiten te eten en te drinken
• 6 zwembaden, waaronder een infinity pool op het achterdek met uitzicht op de oceaan
• De MSC Yacht Club wordt de grootste en meest luxueuze in de vloot van MSC Cruises, met bijna 3.000 m² ruimte met weids uitzicht op de oceaan vanaf het voordek van het schip
• Een uitgestrekte 540 meter lange boulevard langs het water
• Een spectaculaire Bridge of Sighs met glazen vloer op dek 16 met een uitkijkpunt op de oceaan
• MSC Seascape is één van de drie schepen die momenteel in aanbouw zijn als onderdeel van de aanhoudende groeiplannen van het bedrijf.

Wil jij weer cruisen met MSC Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruisewinkelStipTUI