Het 2022 seizoen van Norwegian Cruise Line’s ‘Meet the Winemaker’ serie is terug met een line-up voor het zesde jaar. NCL werkt opnieuw samen met gerenommeerde wijnhuizen om dit seizoensgebonden programma te creëren. Het programma is ontworpen voor wijnliefhebbers en fijnproevers op alle vaardigheidsniveaus. De cruise biedt exclusieve mogelijkheden om in contact te komen met wijnmakers en andere deskundigen door middel van een verscheidenheid aan seminars en activiteiten. Waaronder intieme wijnproeverijen en diners met bijpassende wijnen, interactieve culinaire demonstraties en meet-and-greets aan boord. Daarnaast kunnen passagiers voor de allereerste keer genieten van unieke culinaire ervaringen in samenwerking met het merk Certified Angus Beef.

Wijnhuizen uit Europa

Deze culinaire ervaring zal beschikbaar zijn op geselecteerde cruises aan boord van Norwegian Encore, Norwegian Escape, Norwegian Joy en Norwegian Bliss. Voor de allereerste keer in haar geschiedenis zal de ‘Meet the Winemaker’ serie haar weg vinden naar Europa als Norwegian Escape rond de Griekse eilanden en Italië vaart op 17 juli en 12 oktober. De gastheer van het evenement in juli is de bekende wijnmaker Antonio Hidalgo van het wereldwijd erkende en door een familie gerunde Spaanse Sherry huis – Bodegas Hidalgo La Gitana. De oktober editie wordt gehost door Sandro Bottega. Onder zijn zorgvuldige leiding heeft Bottega S.p.A. zich gediversifieerd naar de productie van grappa, prosecco, een breed scala aan mousserende wijnen, de bekende rode wijnen uit Valpolicella en Toscane, evenals Limoncino en zoete likeuren op romige basis. In 2018 ontving Sandro de prestigieuze Riedel Winemaker of the Year award in Toronto.

Passagiers krijgen de kans om wereldberoemde wijnmakers en distilleerders te ontmoeten, waaronder Gérard Bertrand, Green Personality of the Year; Rob Mondavi Jr., vierde generatie Napa Valley wijnmaker; Diane Flamand, wijnmaker bij Bordeaux Collection Wines, Domaines Barons de Rothschild (Lafite) en Michael Mondavi van de Michael Mondavi Family Estate.

Winepairing

Dit jaar krijgen de deelnemers op bepaalde cruises ook de kans om te genieten van unieke culinaire ervaringen die worden gesponsord door het merk Certified Angus Beef. Met wijn geserveerd bij elke gang, leren ze van een meester sommelier terwijl ze genieten van het beste rundvlees. Vertrouwd door de beste 5-sterrenchefs, waaronder Certified Angus Beef culinair directeur Chef Tony Biggs en Certified Angus Beef’s 2021 Chef of the Year, Carla DiLorenzo, is het Certified Angus Beef-merk het beste dat verkrijgbaar is en wordt dit met trots geserveerd aan boord van de NCL vloot.

Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van NCL, zegt: “Onze Guest First filosofie dwingt ons om gasten centraal te stellen bij elke ontwikkeling en de ‘Meet the Winemaker’ serie laat deze toewijding zien om onze gasten hoogwaardige, once-in-a-lifetime aanbiedingen te bieden. Wij hopen dat onze gasten genieten van de nieuwe editie van de populaire serie en dat ze een onvergetelijke ervaring overhouden van hedendaags meest innovatieve drank en culinaire leiders. Wij zijn erg trots op de line-up van dit seizoen en enthousiast om het evenement voor de allereerste keer naar Europa te brengen.”

Op elk van de cruises schenken de experts vintage wijnen, uiteraard speciaal aan boord gebracht voor deze exclusieve evenementen. Wijnpakketten variëren van $22 tot $100 (zo’n €20,- tot €90,-) per persoon plus belasting en fooi en kunnen eenmaal aan boord worden gereserveerd.

Cruises

De volledige line-up van de 2022 Meet the Winemaker serie omvat:

  • 6 maart 2022 – Norwegian Encore: Rob Mondavi Jr., zoon van Isabel en Michael Mondavi en een vierde generatie Napa Valley wijnmaker
  • 2 april 2022 – Norwegian Escape: Chateau Lafite Rothschild (Lafite) Wine Dinner gehost door Diane Flamand, wijnmaker, Bordeaux Collection Wines, Domaines Barons de Rothschild (Lafite)
  • 2 juli 2022 – Norwegian Bliss: Salvatore Ferragamo is sinds 1993 samen met zijn vader Ferruccio, verantwoordelijk voor het behoud van Het Il Borro landgoed in Toscane, Italië waar zij wijnen produceren van wereldklasse
  • 17 juli 2022 – Norwegian Escape: Antonio Hidalgo van het wereldwijd erkende en door een familie gerunde Spaanse Sherry huis – Bodegas Hidalgo La Gitana
  • 24 juli 2022 – Norwegian Encore: Opus One Wine Dinner, gehost door Greg Miller, Opus One Sales & Marketing Manager
  • 13 augustus 2022 – Norwegian Bliss: Michael Mondavi van het Michael Mondavi familielandgoed
  • 12 oktober 2022 – Norwegian Escape: Sandro Bottega van Bottega S.p.A.
  • 22 oktober 2022 – Norwegian Joy: Gérard Bertrand, Green Personality of the Year 2020
  • 11 december 2022 – Norwegian Encore: Randy Ullom voor de Kendall-Jackson familie
Interesse in cruisen met Norwegian Cruise Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel