Norwegian Cruise Line (NCL) kondigde aan dat het Griekse Katakalon een nieuwe inschepingshaven zal worden. Vanaf 17 september 2021 krijgen gasten die meevaren op een van de Middellandse Zee cruises van Norwegian Getaway, de kans om in te schepen in de Ionische haven, gelegen op het schiereiland Peloponnesos. Het is voor het eerst dat de rederij een tweede inschepingshaven in Griekenland toevoegt.

Deze ontwikkeling volgt op de recente herstart van Norwegian Jade in Athene (Piraeus). NCL wil graag groter worden in Europa omdat het één van haar meest populaire cruisebestemmingen is. Tot en met 2023 is NCL van plan om negen schepen in Europa te plaatsen, waarvan Norwegian Dawn, Epic, Escape, Getaway, Gem, Jade en Star gepland staan om in Griekenland te varen.

“We zijn verheugd om te beginnen aan de Great Cruise Comeback met een gloednieuwe vertrekhaven voor ons merk, die onze gasten een nog grotere selectie van unieke ervaringen biedt, zowel aan land als op zee,” aldus Eamonn Ferrin, Norwegian Cruise Line Vice President van International Business.

“Griekenland heeft bewezen een droombestemming te zijn, met Norwegian Jade’s Griekse Eilanden cruises die uitverkocht waren kort na de aankondiging  dat we zouden terugkeren. Met zo’n sterke vraag, zijn we blij om ons aanbod in Griekenland uit te breiden met een nieuwe mogelijkheid om aan boord te gaan vanaf deze zeer gewilde bestemming..”