Norwegian Cruise Line (NCL) heeft zondag haar cruise comeback officieel ingeluid met een dubbel debuut: Norwegian Jade is niet alleen het eerste schip van de 17 schepen tellende vloot die na 500 dagen weer passagiers verwelkomde aan boord, ze schreef ook geschiedenis voor NCL door zich als eerste schip in haar thuishaven Athene (Piraeus) te stationeren.

Tot november 2021 worden passagiers die met Norwegian Jade meevaren langs de Griekse eilanden elke dag wakker op een nieuwe bestemming. Hier hebben ze steeds 8 á 9 uur de tijd om de meest pittoreske plekken van Griekenland te verkennen, waaronder Kreta, Mykonos, Rhodos en Santorini.

“Het verwelkomen van onze gasten en bemanning aan boord is een van de meest gedenkwaardige momenten uit mijn meer dan 30-jarige carrière geweest,” zegt Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line. “We zijn verheugd om te beginnen aan de ‘Great Cruise Comeback’ met een gloednieuwe route en vertrekhaven voor ons merk, waardoor we onze gasten een nog grotere selectie van unieke vakanties op zee kunnen aanbieden.”

De Griekse minister van Toerisme Harry Theoharis voegde daaraan toe: “We zijn dolblij Norwegian Jade en haar passagiers in Griekenland te mogen verwelkomen. De geplande routes zorgen voor unieke ervaringen die onze rijke geschiedenis, bruisende cultuur en beroemde gastronomie combineren.”

Norwegian Jade’s aanwezigheid in Athene maakt deel uit van een langetermijnstrategie om NCL’s positie in Europa – een van de meest populaire cruisebestemmingen van de rederij – verder te vergroten. Tot 2023 is NCL van plan om negen schepen in de regio te plaatsen, hiervan staan Norwegian Dawn, Epic, Escape, Getaway, Gem, Jade en Star gepland om in Griekenland te gaan varen.

“Norwegian Jade’s eerste cruises naar de Griekse Eilanden waren kort nadat we de aankondiging deden dat we op onze weg terug waren, al uitverkocht,” zei Sommer. “Met zo’n sterke vraag, zijn we blij om ons aanbod in Griekenland verder uit te breiden met zeven schepen tot 2023, waardoor onze gasten kunnen kiezen uit verschillende innovatieve schepen en routes.”

Norwegian Jade is het eerste schip dat weer reizen gaat maken als onderdeel van NCL’s herstart. Daarnaast keert Norwegian Encore op 7 augustus 2021 als eerste schip terug naar de Verenigde Staten. Hier gaat haar allereerste cruiseseizoen van start met reizen naar Alaska vanuit Seattle. De inspanningen voor de herstart worden voortgezet in samenwerking met lokale overheden en worden geleid door de protocollen van het Sail Safe gezondheids- en veiligheidsprogramma, wat inhoudt dat alle bemanningsleden en gasten tot en met 31 oktober 2021 volledig gevaccineerd moeten zijn om aan boord te gaan. In samenwerking met de deskundigen van de Sail Safe Global Health and Wellness Council, zullen de protocollen regelmatig worden geëvalueerd en indien nodig gewijzigd, waarbij wetenschappelijk onderbouwde beslissingen worden genomen ter bescherming van gasten, bemanning en de bestemmingen die worden bezocht.

De Peace of Mind annuleringsvoorwaarden van de cruisemaatschappij blijven van kracht voor cruises met inschepingsdata tot 31 oktober 2021. De passagiers van deze reizen hebben de flexibiliteit om hun cruise 15 dagen voor vertrek te annuleren en een volledige terugbetaling te ontvangen in de vorm van een toekomstig cruisetegoed dat kan worden toegepast op elke cruise tot 31 december 2022.

Wil jij weer cruisen met Norwegian Cruise Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store