ze Norwegian Cruise Line (NCL) heeft woensdag aangekondigd dat het dit najaar haar cruiseactiviteiten vanuit Amerikaanse en internationale havens zal uitbreiden. Voor nog eens 8 cruiseschepen staat er een herstart gepland. Het gaat om Norwegian Breakaway, Norwegian Encore, Norwegian Escape, Norwegian Pearl, Norwegian Jewel, Norwegian Sun, Norwegian Spirit en Pride of America met cruises naar o.a. Hawaï, het Caribisch gebied, het Panamakanaal en Azië.

Eerder deze week kondigde NCL al haar terugkeer naar Seattle aan voor het cruiseseizoen in Alaska met een startdatum van 7 augustus 2021 voor de Norwegian Bliss. Voor cruises vanuit de Verenigde Staten is het verkrijgen van een zogenaamde Conditional Sailing Certificate wel vereist van het Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control and Prevention).

Overzicht

De herstart van de cruiseschepen in detail:

  • Norwegian Joy gaat vanaf 19 oktober 2021 vanuit Miami vijf tot elf daagse cruises varen naar de Caribbean.
  • Norwegian Breakaway vaart vanaf 24 oktober 2021 vanuit New York zevendaagse routes naar Bermuda.
  • Pride of America biedt vanaf 6 november 2021 zevendaagse reizen tussen de eilanden van Hawaï aan vanuit Honolulu.
  • Norwegian Bliss zal vanaf 7 november 2021 cruisen vanuit Los Angeles, het gaat om zevendaagse reizen naar de Mexicaanse Rivièra.
  • Norwegian Encore biedt vanaf 14 november 2021 routes van zeven nachten aan van Miami naar het Caribisch gebied.
  • Vanaf 20 november 2021 vaart Norwegian Escape voor het eerst vanuit Orlando (Port Canaveral). Het biedt zevendaagse routes naar het Caribisch gebied.
  • Norwegian Pearl zal vanaf 23 december 2021 vanuit Miami varen met cruises op het Panamakanaal, de Bahama’s en de Caribbean.
  • Vanaf 20 januari 2022 zal Norwegian Jewel het eerste schip in de vloot zijn dat cruises over het Panamakanaal aanbiedt vanuit Panama City (Colón en Fuerte Amador).
  • Norwegian Sun vaart vanaf 28 januari 2022 voor het eerst in Azië en biedt een vijfdaagse Japan-route aan vanuit Hong Kong, voordat er een verscheidenheid aan 11-daagse cruises wordt gevaren vanuit Hong Kong, Singapore en Bangkok.
  • Norwegian Spirit zal vanaf 9 februari 2022 12-daagse reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland maken vanuit Sydney en Auckland, Nieuw-Zeeland.

500 dagen

“Wanneer we in juli voor het eerst onze gasten verwelkomen aan boord van Norwegian Jade, is het precies 500 dagen geleden dat onze schepen voor het laatst voeren”, aldus Harry Sommer, president en CEO van Norwegian Cruise Line.

“Ik ben zo blij dat we eindelijk terug zijn naar waar we het meest van houden. We hebben altijd gezegd dat we ons niet zouden haasten om weer te cruisen, maar dat we zouden terugkomen wanneer we dachten dat we dit veilig konden doen met behoud van onze onvergelijkbare gastervaring. Onze inspanningen om het cruisen veilig te hervatten zullen langzaam en gestaag blijven, geleid door de wetenschappelijk onderbouwde protocollen van ons SailSAFE gezondheids- en veiligheidsprogramma en in samenwerking met onze bestemmingspartners en met verschillende overheden. We kunnen niet wachten te zien dat onze gasten de wereld herontdekken en herinneringen opdoen met hun dierbaren”.

Annuleringen

In samenhang met de herstart, annuleert de rederij alle cruises met Pride of America tot en met 30 oktober 2021. Cruises van Norwegian Escape tot en met 2 november 2021 en Norwegian Jewel tot en met 9 januari 2022. Norwegian Pearl tot en met 7 december 2021; Norwegian Spirit tot en met 28 januari 2022; Norwegian Sun tot en met 18 januari 2022; en de reis van 24 oktober 2021 aan boord van Norwegian Bliss.

Vanwege de doorlooptijd heeft de cruisemaatschappij de beslissing genomen om de bemanning van Norwegian Joy naar Alaska, naar de Norwegian Bliss,  over te brengen. De doorlooptijd is de tijd die nodig is om een ​​schip opnieuw in de vaart te brengen. Bovendien wil de rederij korte cruiseseizoen in Alaska maximaliseren. Routes aan boord van Norwegian Joy vanuit Montego Bay, Jamaica annuleert de rederij daarom.

Vorige maand maakte NCL al de herstart bekend van Norwegian Jade deze zomer (vanaf juli 2021) in Griekenland en Norwegian Epic en Norwegian Getaway (vanaf september 2021) in de Middellandse Zee.

Kan jij niet wachten om weer te cruisen met Norwegian Cruise Line? Wacht dan niet en vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store