Norwegian Cruise Line (NCL) heeft de volgende aflevering aangekondigd van “EMBARK with NCL”: “Adventure Alaska”. De serie is door de Amerikaanse rederij ontworpen om de mensen, bestemmingen en passie achter het merk te belichten. De tweedelige aflevering nodigt reizigers uit om op de best mogelijke manier, samen met NCL, de bestemming Alaska te ontdekken en ervaren. Vanaf 9 december 2021 is de aflevering on-demand te zien op www.ncl.com/embark.

In “Adventure Alaska” volgen kijkers twee leden van NCL’s team aan wal, Andrea en Jayne, terwijl ze voor de allereerste keer naar de bestemming reizen om uit eerste hand te leren welke ervaringen gasten te wachten staan als ze met NCL naar Alaska cruisen. Hun reis brengt hen van de Inside Passage – waar vijf NCL-schepen tijdens de zomer van 2022 een selectie van 5- tot 16-daagse routes aanbieden – naar het binnenland van Alaska voor de volledige Cruise Tour-ervaring van NCL, die oceaanreizen combineert met avonturen aan wal.

“Alaska is voor zoveel reizigers een bucketlist bestemming”, zegt Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line. “Alaska biedt eindeloze mogelijkheden voor avontuur, ontmoetingen met wilde dieren en indrukwekkende momenten. Hoewel het voor ons belangrijk is om deze ongelooflijke ervaringen te kunnen bieden aan onze gasten, is het ook belangrijk om de gemeenschappen die elke zomer van onze aanwezigheid afhankelijk zijn, te ondersteunen en verrijken. Het is een partnerschap die wij enorm waarderen en die gekenmerkt wordt door onze duurzame ontwikkelingen en programma’s in de gehele regio.”

In de aflevering worden verschillende plaatsen in Alaska bezocht zoals Skagway, Anchorage en Denali. Ook de havensteden waar moederbedrijf Norwegian Cruise Line Holdings, Ltd. (NCLH) investeringen heeft gedaan in de lokale gemeenschappen, waaronder Juneau, Icy Strait Point en Ketchikan, worden bezocht.

Terwijl de dames door downtown Juneau worden geleid en zich onderdompelen in de lokale cultuur, kunst en smaken, bezoekt een team van NCLH-managers het gebied om hun plannen te bespreken om het laatste perceel aan het water te transformeren ten behoeve van de lokale gemeenschap.

Terwijl ze in Icy Strait Point zijn, maken Andrea en Jayne een rondreis door de authentieke bestemming van Alaska, met 23.040 hectare aan privéstrand en een mild regenwoud, evenals eindeloze mogelijkheden om wilde dieren te spotten. Ze verkennen de nieuwe Wilderness Landing, die is gerealiseerd dankzij een samenwerking tussen NCLH en de Huna Totem Corporation – het dorpsbedrijf dat eigendom is van ongeveer 1.400 aandeelhouders van Alaska Native met inheemse banden met Hoonah en het Glacier Bay-gebied. De nieuwe gastervaring omvat een debuterende pier en een Transporter Gondola-systeem dat is gebouwd om een voertuigvrije zone te creëren. Terwijl ze het eiland verkennen, spotten Andrea en Jayne een familie bruine beren aan de kust vanaf het meest toegankelijke uitkijkplatform in Zuidoost-Alaska. Daarna zien we hoe geen reis naar Icy Strait Point compleet is zonder een bezoek te brengen aan de kilometerslange ‘s werelds langste zipline: ZipRider

In Ketchikan volgen de dames een rondleiding door de Mill in Ward Cove, een nieuw project voor duurzame ontwikkeling waarbij een door de Environmental Protection Agency aangewezen stuk land wordt omgebouwd tot een duurzame, milieuvriendelijke en vermakelijke bestemming voor de gemeenschap en bezoekers. Het samenwerkingsproject tussen NCLH en de Ward Cove Dock Group, LLC werd onlangs erkend door het Alaska Department of Environmental Conservation voor hun gezamenlijke inspanningen met betrekking tot duurzaamheid. Het nieuwe gebied maakt het voor gasten mogelijk om er nog meer te ontdekken, waaronder het Tongass National Forest, het grootste nationale bos van het land, waar men nu gemakkelijker toegang tot krijgt.

Geen enkele reis naar Alaska zou compleet zijn zonder een gletsjerervaring, dus Andrea en Jayne gaan op avontuur naar nieuwe hoogtes en vliegen per helikopter naar de Mendenhall-gletsjer voor een once-in-a-lifetime trektocht bovenop de ruim 21-kilometer lange gletsjer. Van treinen tot vliegtuigen, de reis gaat verder met een rit aan boord van de Wilderness Express Railway met glazen koepel, die een panoramisch uitzicht biedt terwijl de dames naar het binnenland van Alaska reizen om het zes miljoen hectare grote Denali National Park en Preserve te bezoeken. Andrea en Jayne stijgen tot een hoogte van bijna 6,2 km boven de zeespiegel en vliegen naar de top van Mount Denali, de hoogste bergtop in Noord-Amerika.

Kijkers volgen de complete verkenning van de bestemming vanaf 9 december 2021 wanneer “Adventure Alaska” on-demand te zien is op www.ncl.com/embark.

Norwegian Cruise Line biedt een verscheidenheid aan 5- tot 16-daagse havenrijke routes in om de ongerepte schoonheid en wildernis van Alaska te verkennen. Passagiers kiezen uit een cruise met kleinere schepen zoals Norwegian Jewel, Sun en de nieuw ontworpen Norwegian Spirit voor een meer intieme ervaring aan boord, of gaan aan boord van de nieuwste schepen, waaronder Norwegian Encore en Bliss, die zijn ontworpen om één te zijn met de omgeving, met uitgestrekte observatielounges en openluchtpromenades. Alle routes bevatten mogelijkheden om de indrukwekkende gletsjers van het gebied te aanschouwen, van Hubbard Glacier tot Endicott Arm en van Dawes Glacier tot Glacier Bay National Park.

Wil jij cruisen met Norwegian Cruise Line in Alaska? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Travel StoreTUI