Norwegian Cruise Line heeft aangekondigd dat ze als eerste rederij ooit, Panama City als thuishaven zal gaan gebruiken voor cruises door het Panamakanaal. Vanaf 20 maart 2022 zal de Norwegian Jewel haar thuishaven in Panama hebben

NCL’s moederbedrijf Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., waartoe ook de erken Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises behoren, heeft een meerjarige overeenkomst getekend met de Panama Tourism Authority. Daardoor kan de rederij in twee cruiseterminals terecht, in de Colon Cruiseterminal aan de Stille Oceaan en bij Fuerte Amador Cruise Terminal gelegen bij Panama City.

Het nieuwe contract maakt deel uit van een overeenkomst die Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. van 2022 tot 2024 voordelen voor het Panamakanaal zal bieden. In 2022 en 2023 zal NCL 12 cruises aanbieden, te beginnen met Norwegian Jewel op 20 maart 2022. Dan cruist ze een 9-daagse route door het Panamakanaal met bestemmingen zoals Puerto Limon (Costa Rica), Oranjestad op Aruba, Willemstad op Curaçao, Kralendijk op Bonaire en Cartagena in Colombia.

“Een deel van onze missie is om onvergetelijke ervaringen te creëren op enkele van de meest bijzondere plekken ter wereld”, zegt Harry Sommer, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line. “Deze nieuwe overeenkomst stelt bijna 24.000 gasten in staat om elk jaar de schoonheid van Panama te ervaren.”

In 2023

Vanaf 14 januari 2023 biedt Norwegian Gem cruises aan door het Panamakanaal in combinatie met Caribische havens. Zo maakt ze een 11-daagse cruise waarbij zeven aanloophavens worden aangedaan, waaronder Puerto Limon (Costa Rica), Oranjestad op Aruba, Willemstad op Curaçao, Puerto Plata (Dominicaanse Republiek) en Grand Turk (Turks en Caicos Eilanden) voordat ze eindigt in New York City.

Nieuwsgierig naar Norwegian Cruise Line? Kijk bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Travel StoreTUI