Norwegian Cruise Line heeft het entertainment en activiteiten onthuld aan boord van Norwegian Prima, het toekomstige vlaggenschip van de rederij. Het schip is de eerste van de zes schepen in NCL’s geheel nieuwe Prima Klasse. De voor een Tony Award genomineerde show “Summer: The Donna Summer Musical” wordt de interactieve hoofdact op Norwegian Prima, wanneer ze in augustus 2022 voor het eerst in de vaart wordt genomen. Andere primeurs op het schip zijn o.a. ‘s werelds eerste theater met drie verdiepingen dat transformeert in een Vegas-style nachtclub, glijbanen met vrije val en het grootste racecircuit op zee.

“We verhogen niet alleen de gastervaring, maar we geven het een adrenaline boost en een overdaad aan multi sensorische elementen”, zegt Harry Sommer, president en CEO van Norwegian Cruise Line. “Toen we Norwegian Prima lanceerden, wilden we de verwachtingen overtreffen. We bieden gasten meer open ruimtes, een betere service, een doordacht ontwerp en een verscheidenheid aan onvergetelijke ervaringen. Deze nieuwste onthulling van de line-up voor entertainment en activiteiten aan boord gaat zorgen voor de wow factor, iets waar gasten enorm naar hebben verlangd”

Summer: The Donna Summer Musical

Het productieteam dat ‘Jersey Boys’ introduceerde op de Norwegian Bliss lanceert nu ‘Summer: The Donna Summer Musical’. Dit is het verhaal van Donna Summers snelle ontwikkeling van jong talent tot de Queen of the Disco. De musical bevat delen van meer dan 20 van Summers mega disco hits, waaronder ‘Bad Girls’, ‘Last Dance’ en ‘Hot Stuff’. De productie van 75 minuten is een primeur op zee, waarbij het theater verandert in een volledige disco. Gasten worden hierdoor onderdeel van de show en kunnen dansen op de all time disco medleys van Summer.

De danscrew neemt gasten mee van de disco glamour van “Summer” tot de neonlichten van “Light Balance Universe”. Light Balance, de winnaar van de golden buzzer van “America’s Got Talent” brengt hun visuele effecten, energieke choreografie, acrobatiek en stijl mee naar Norwegian Prima.

Prima Theater en Nachtclub: Een multifunctioneel meesterwerk

Alle hoofdacts van Norwegian Prima staan ​​centraal in het baanbrekende theater. De locatie met drie verdiepingen is ontworpen om de ruimte efficiënt om te kunnen bouwen van een ultramodern podium naar een grote dansvloer. Het beschikt over een aanpasbare zitindeling en een bewegend LED scherm dat van het plafond omlaag komt en bijna de helft van de grootte van het theater is. Het SENSORIA thema van de extravagante nachtclub biedt bezoekers een avond waarbij ze tot diep in de nacht kunnen dansen.

Interactief real life gameshow extravaganza

Norwegian Prima verlegt de grenzen van gastentertainment door interactieve LIVE op NCL spelshowervaringen uit te rollen. Hiermee maakt het publiek deel uit van de show en maken zij kans op grote prijzen. Deze producties zijn mogelijk gemaakt door Fremantle Media, een wereldleider in het creëren, produceren en distribueren van content. Zij nemen het Prima Theater en Nachtclub over en transformeren het in een levensgrote set waar gasten deelnemen aan enkele van ‘s werelds meest legendarische games shows, zoals:

  • “The Price is Right LIVE op NCL” waar gasten de mogelijkheid krijgen om aan het rad te draaien en kans te maken op de grote winst.
  • “Supermarket Sweep LIVE op NCL”, het Prima Theater en Nachtclub veranderen in een grootschalige supermarkt, waar deelnemende teams door de gangpaden racen in een spelshow waarbij het draait om trivia-vragen, productkennis en snelheid.
  • “Press Your Luck LIVE on NCL” brengt spanning op zee in een Amerikaanse familiefavoriete spelklassieker. Gasten nemen het op tegen het grote bord om trivia-vragen te beantwoorden in de hoop veel te winnen.
  • “Beat the Clock LIVE op NCL” is het ultieme teamcompetitiespel waarbij gasten geluk, snelheid en strategie nodig hebben om hilarische uitdagingen aan te gaan; allemaal tegen de klok.

Voor de durfals

Als enige cruisemaatschappij die karts op zee aanbiedt, gaat NCL met Norwegian Prima nog een stapje verder, met het grootste en allereerste racecircuit met drie niveaus ooit genaamd de Prima Speedway. De Prima Speedway is uitgerust met een langer recht stuk, is in totaal 420 meter lang en is 22 procent groter dan de huidige racebaan op Norwegian Encore. Hiermee gaat de Speedway nu rond en door de schoorsteen van het schip en beschikt het over 14 bloedstollende bochten waar 15 coureurs tegelijkertijd kunnen racen op de open oceaan. De snelheden lopen op tot meer dan 50 km/u. Nadat racers hun ultieme rit hebben voltooid, is er ruimte om te ontspannen in de nieuwe Prima Speedway Bar onder het circuit.

Voor gasten die op zoek zijn naar de meest extreme adrenaline rush op zee, introduceert Norwegian Prima met The Drop: ‘s werelds eerste droge glijbaan met vrije val. Waaghalzen maken een duik van 10 verdiepingen waarbij ze hogere G krachten ervaren dan bij elke andere cruisemaatschappij. Ze bereiken zelfs meer G’s dan een versnellende F1-raceauto en beleven dus echt de sensatie van hun leven. Deze ervaring brengt je op het puntje van je stoel en neemt een competitieve wending aan met The Rush; in deze duellerende droge glijbanen racen gasten tegen elkaar voor de ultieme winst.

Het populaire indoor virtuele gaming complex van het NCL – The Galaxy Pavilion – wordt ook uitgebreid en biedt gasten 14 attracties om uit te kiezen. Hieronder vallen onder andere vier nieuwe simulatorervaringen die alleen beschikbaar zijn op Norwegian Prima, twee verschillende escape rooms en een Topgolf Swing Suite – de enige Topgolf Swing Suite beschikbaar op zee. De Topgolf Swing Suite biedt een ongeëvenaarde spelervaring, met een verscheidenheid aan Topgolf-spellen, wereldberoemde virtuele golfbanen en de mogelijkheid om met meerdere mensen tegelijk te spelen. De Topgolf Swing Suite wordt aangedreven door Full Swing golfsimulatortechnologie, dezelfde simulator die wordt gebruikt door PGA Tour-professionals zoals Tiger Woods en Jon Rahm.

Norwegian Prima introduceert ook nieuwe extra activiteiten voor gasten van alle leeftijden met The Bull’s Eye. Dit is een variant op het klassieke dartspel met een geavanceerd videovolgsysteem dat automatisch de score van elke gast berekent. Het biedt zelfs directe game replays om te zorgen voor een leuke, competitieve sfeer. NCL lanceert ook Tee Time, een vernieuwde versie van minigolf, waar gasten hun skills laten zien op negen interactieve holes in een Vegas achtige achtergrond en zelfs kans maken op waardevolle prijzen.

Als onderdeel van het Aqua Park en Main Pool gebied van het schip, maakt de Tidal Wave waterglijbaan van NCL haar eerste spetterende verschijning op Norwegian Prima. Gasten surfen hier mee op de perfecte golf met een van de zwembanden. Daarnaast ontspannen opvarenden in een van de twee infinity bubbelbaden of onder de waterval. NCL’s adult only Vibe Beach Club keert ook terug op Norwegian Prima. Het biedt verbeterde ervaringen, waaronder een speciale bar en twee infinity bubbelbaden waar gasten op hun gemak genieten van de horizon van de oceaan.

Syd Norman’s Pour House, de favoriete klassieke rockclub aan boord, maakt eveneens zijn Rockstar comeback op Norwegian Prima nadat het concept voor het eerst debuteerde op Norwegian Breakaway in 2018. De locatie beschikt over een geweldige huisband die de beste rocknummers aller tijden speelt; van Aerosmith tot Led Zeppelin. Er zal gelachen worden op volle zee met The Improv at Sea comedy club met stand-up optredens aan de hand van een ‘Science of Comedy’-thema.

Routes Norwegian Prima

Norwegian Prima zal starten in de zomer van 2022 vanuit Amsterdam met enkele cruises naar onder andere IJsland. n de winter daarna vaart ze vanaf Port Canaveral (Florida) naar diverse Caribische eilanden. De Prima keert naar Noord-Europa terug in de zomer van 2023. In de daaropvolgende winter, 2023/2024, zal ze vanuit Galveston, Texas gaan varen naar het Caribisch gebied en Mexico.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar dit familieschip? Kijk zeker even bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travelstore