Miriam cruiste 8 dagen mee op het kleine schip Princess van de Duitse rederij Nicko Cruises langs de Dalmatische kust in Kroatië. In deze reportage nemen we je (verder) mee in de wereld van Small Ship Cruising, oftewel hoe is het cruisen op een kleiner schip? In dit deel bekijken we het schip van dichterbij met deze fotoreportage.

Kennismaking met Princess

Met haar 46,5 meter lengte en 8,9 meter breedte kan motoryacht Princess 38-40 passagiers meenemen. Het schip kwam in 2019 in de vaart. De eigenaren noemen het schip zelf een motoryacht, zoals meer schepen in Kroatië zo genoemd worden.

De Princess heeft 4 dekken voor passagiers waarvan de 2 onderste met hutten (lees hier meer over de hutten). Het hart vormt het daarboven gelegen Promenadedek, waar je geheel kunt rondlopen. Je vindt er het restaurant, de bar, en veel zitplekken op het achterdek buiten. Is het weer wat slechter dan worden rondom schermen gespannen. Vanaf dit dek loop je gemakkelijk via de trap naar beneden naar de marina op het achterdek.

Binnen is er bij de bar, een klein hoekje om even te zitten. Wil je een spelletje spelen of een boek lenen, dan staan deze hier ook. 

Restaurant

De Princess biedt je een ontbijtbuffet aan tussen half 8 en 9 uur.

Bij de lunch en avondeten krijg je vaste plaatsen toegewezen. Er zijn 3 grote ronde tafels voor 8 personen en 2 langwerpige tafels voor 8. De gerechten worden vrijwel allemaal uitgeserveerd, behalve de salade.

De brug

Vooraan op het promenadedek liggen de brug en het voordek. Alle passagiers mogen vrij inlopen. Geheel aan de voorkant van het schip heb je het mooiste uitzicht. Je kunt er op een bankje zitten bij de vlag.

Marina

Elke dag last kapitein Mario een zwemstop in, waarbij het schip dicht langs de oever een plekje zoekt. Vanaf de fantastische marina, het platform aan de achterkant van het schip, spring je zo de zee in! Mocht je dat te koud vinden, dan kan je ook rustiger met één van de twee trappen het water in.

Zonnedek

Het zonnedek op Princess loopt over de gehele lengte van het schip als bovenste dek. Je vindt er tal van ligbedden, stoelen en tafeltjes. Een grote overkapping zorgt voor schaduw, mocht je niet in de zon willen zitten. Staat er teveel wind dan kan je één van de fleecedekens pakken of je eigen badlaken gebruiken. Handig is dat aan de voorkant van het schip net onder de reling een waslijn gespannen is zodat je natte badkleding en badlaken daar kan drogen. Het grootste cadeautje op het zonnedek vind ik toch echt wel de whirlpool! Wil je trouwens een drankje op het zonnedek dan kan je op een knop ‘Ring for a Drink’ drukken en komt er van de bar iemand naar je toe.

Lees meer over deze 8-daagse reis langs de Dalmatische kust:

Een cruise op Princess is beschikbaar vanaf €1049 vanaf april – oktober 2023:

Cruise Travel Cruisewinkel