Vanaf april 2021 is de cruisewereld een rederij rijker: Tradewind Voyages start dan met schip Golden Horizon.  Wij bekijken voor jou deze rederij wat meer in detail!

Wat biedt deze rederij?

Tradewind Voyages gaat in haar eerste seizoen in Noord-Europa en de Baltische zee varen met hun nieuwste schip, de Golden Horizon. Dit schip werd gebouwd identiek aan de Royal Clipper van rederij Star Clippers, het grootste zeilschip van deze rederij. Door leveringsproblemen zal het schip Golden Horizion uiteindelijk door Tradewind Voyages worden geëxploiteerd.

Met haar 162 meter lang en 18,5 meter breed biedt het plek aan 300 passagiers. Het schip heeft drie zwembaden waarvan er eentje een doorkijkje in de bodem gaat krijgen, die in het restaurant te zien zal zijn. Er komt een waterplatform dat gebruikt kan worden als het schip voor anker gaat. Uiteraard komt er een groot aantal keuzemogelijkheden aan hutten (150 stuks), inclusief 34 suites met balkon en 4 owner-suites. De Golden Horizon biedt alleen buitenhutten, balkonhutten en suites aan, geen binnenhutten.

Het prachtige restaurant biedt een open zitting. Op het schip zijn verder onder andere een intieme bibliotheek en een sauna.  Net als de andere schepen zijn er wel motoren aanwezig, maar wordt er zoveel mogelijk gezeild. De marina herbergt veel watersport attributen zoals kayaks, kano’s, een surfboard en snorkelbenodigdheden.

De sfeer aan boord is casual en elegant, zonder veel formaliteiten.

Welke schepen zullen gaan varen?

In het eerste seizoen zal de Golden Horizon vanuit Groot-Brittannië varen. Vanaf mei tot augustus 2021 vaart de Golden Horizon zevenmaal vanuit Harwich (handig vanuit Nederland!) en tweemaal vanuit het Schotse Glasgow. Routes gaan naar Schotland, IJsland, Ierland, Baltische Staten, Noorse Fjorden en Denemarken. Na de zomermaanden gaat ze via de Middellandse Zee richting Azië.

Voorlopig komen geen andere schepen in de vloot erbij.

Elke route is anders bij Tradewind Voyages. Cruises variëren van 7-21 dagen. Een 7-daagse cruise start bij €1550.

Opgeleverd/bouwjaar

Aantal Passagiers

Het laatste nieuws van Tradewind Voyages

  • Nieuwe rederij: Start van Tradewind Voyages in 2021 06/01/2021
  • Kleine nieuwe schepen in 2021: expeditieschepen voorop 17/12/2020