De nieuwe MSC World Europa zal 30 bars en restaurants bevatten wanneer ze later dit jaar in Dubai wordt gelanceerd.

Jacques Van Staden, Vice President Food & Beverage, MSC Cruises: “De eet- en drinkervaring aan boord van MSC World Europa – net als het schip zelf – is ontworpen met de toekomst in gedachten, van duurzame inkoop en verse farm-to-ocean ingrediënten, hebben we alles uit de kast gehaald om een ​​gevarieerd dineraanbod aan te bieden voor de volgende generatie cruisereizigers. Elk nieuw concept is bedoeld om verder te gaan dan wat traditionele locaties in het verleden hebben bereikt. Ze focussen zich op ambachtelijke ervaringen die een revolutie teweeg zullen brengen in de plaats die dineren inneemt in de algehele cruise-ervaring. We willen graag dat gasten ontdekken wat we in petto hebben en van de wereld genieten terwijl ze met ons reizen.”

Hoogtepunten

Een aantal hoogtepunten uit het aanbod van 20 bars:

  • Koffie Emporium. Dit strakke en moderne koffiehuis is de droom van elke koffiekenner. Kies uit enkele van ‘s werelds beste koffiebonen, waaronder een kenmerkende melange die aan boord is gebrand en Rainforest Alliance Certified Lavazza Tierra for Planet. Lavazza, een van ‘s werelds toonaangevende koffiebranders, zal een zeer speciale MSC-signature branding ontwikkelen, die ook mee naar huis kan worden genomen. Al deze speciale koffiesoorten kunnen worden genoten in het bruisende café of op het buitenterras.
  • Raj Polo Tea House doet een stap terug in de tijd naar India van rond de eeuwwisseling, waar Indiase en Engelse theetradities samenkomen in een ontspannende tropische omgeving.
  • Masters of the Sea: de kenmerkende Britse pub van MSC Cruises bereikt nieuwe hoogten, zowel letterlijk als figuurlijk. De nieuwe locatie heeft twee niveaus om te genieten van livemuziek en drankjes. Ook omvat de pub een volledige microbrouwerij aan boord waar lokale MSC-signature-bieren gebrouwen worden.
  • The Gin Project is een must-stop-shop voor gin-liefhebbers met meer dan 70 ambachtelijke gins.
  • Elixir – Mixology Bar is de “It Bar” voor koele en edgy cocktails. Deze ruimte biedt ook een buitenterras om te genieten van drankjes voor en na de maaltijd.
  • Fizz – Champagne Bar verheft de bubbelervaring van eerdere schepen met een speciale locatie.

Andere nieuwe hotspots zijn onder meer een gezonde groene Zest – Juice Bar, de Malt Lounge voor fijne sigaren met een grote keuze aan whisky of cognac. Sweet Temptations is de ultieme bar met ijs en bevroren yoghurt, waar kinderen hun eigen bevroren yoghurt en magnum-ijs kunnen samenstellen.

Opmerkelijke eetgelegenheden:

Van de 13 eetgelegenheden zijn deze drie nieuw:

Chef’s Garden Kitchen is een oase voor fijnproevers die zich richt op smaakvol, seizoensgebonden koken van boerderij tot oceaan, met hydrocultuur microgroenten die direct aan boord worden gekweekt en geoogst. De microgreens en het weelderige groen dienen als de ultieme achtergrond. De open keuken biedt een mooie beleving. Bovendien kun je ook buiten dineren.

La Pescaderia biedt een verse selectie zeevruchten in een marktachtige setting. Gasten kunnen verse vis uitkiezen of kunnen gebruik maken van afhaalmaaltijden.

Luna Park Pizza & Burger is een informeel buffet met een lichte ambiance en inventieve designelementen voor alle leeftijden. De interactieve ervaring omvat familiespellen en een leuk menu met klassieke Amerikaanse gerechten. Denk daarbij aan ‘coney dogs’ en gezouten pretzels tot trechtercake.

De bekende MSC specialiteitenrestaurants zullen ook aan boord te vinden zijn, waaronder het steakhouse Butcher’s Cut in Amerikaanse stijl, de leuke en smaakvolle Aziatisch geïnspireerde Kaito Teppanyaki & Sushi Bar en de onlangs gelanceerde Latijns-Amerikaanse streetfood-geïnspireerde Hola! Taco’s & Cantina.

De belangrijkste eetgelegenheden zijn de hoofdrestaurants Bubbles, La Foglia, Esagono, Hexagon Restaurants, Il Mercato Buffet en La Brasserie Buffet. Aurea-gasten hebben exclusieve toegang tot Les Dunes Restaurant.

Routes

De MSC World Europa start in december 2022 vanuit het Midden-Oosten. Daarna vaart ze eind maart naar de Middellandse Zee voor zomercruises. In de zomer van 2023 zal ze cruises van acht dagen aanbieden. Je bezoekt dan de Italiaanse havens Genua, Napels en Messina, evenals Valletta in Malta, Barcelona en Marseille.

Bekijk de cruises:

MSC Cruises