Oceania Cruises vierde op 25 februari de tewaterlating van het nieuwe cruiseschip Vista. Dit gebeurde tijdens een ceremonie op de Fincantieri-scheepswerf in Sestri Ponente, grenzend aan de zeehaven van Genua in Italië.

De ceremonie werd geleid door Giuseppe Torrente, directeur van de scheepswerf van Fincantieri en Monseigneur Tasca, de aartsbisschop van Genua. Na de zegening van het schip liet de doopvrouw van de scheepswerf, Anna Trucco, een fles prosecco los die tegen de scheepsromp stuksloeg. Volgens traditie brengt dit geluk aan het schip en iedereen die erop zal varen.

Kort na de ceremonie begon het enorme droogdok zich met water te vullen en werd Vista voor de allereerste keer één met de zee.

Tien jaar geleden

“Vista is het schip van Oceania Cruises waar we het meest naar hebben uitgekeken, en ik ben verheugd om hier te zijn met onze partners van Fincantieri terwijl het schip verandert van blauwdrukken en staal in realiteit. Vista is echt een droomschip en we kunnen niet wachten om volgend jaar onze eerste gasten te verwelkomen”, aldus Howard Sherman, President en CEO van Oceania Cruises.

Luigi Matarazzo, General Manager van de Merchant Ships Division van Fincantieri, verklaarde: “Er zijn tien jaar verstreken sinds we het schip Riviera aan onze vrienden van Oceania Cruises hebben afgeleverd, vanaf dezelfde Sestri-scheepswerf. De tewaterlating van dit nieuwe schip is dan ook een belangrijke mijlpaal, niet alleen van de bouw, maar ook in de continuatie van de relatie met de rederij. Ik ben er zeker van dat Vista een nieuwe klasse schepen voortbrengt die zal opvallen door verfijning en technologische vooruitgang.”

Vista in de vaart vanaf april 2023

Vista maakt haar eerste reis van Rome naar Barcelona op 14 april 2023. Daarna volgen twaalf extra Europese reizen voordat ze begint met afvaarten vanuit de Verenigde Staten naar de Canadian Maritimes en New England, het Panamakanaal en het Caribisch gebied.

Hoogtepunten van Vista zijn:

  • 12 eetgelegenheden, waarvan vier volledig nieuw
  • 1.200 gasten bediend door 800 bemanningsleden, dit betekent twee bemanningsleden voor elke drie gasten
  • De ruimste standaard passagiershutten op zee – meer dan 26 vierkante meter
  • Alle Penthouse Suites en passagiershutten hebben een grote badkamer met grote regendouches
  • Alle Owner’s, Vista en Oceania Suites zijn voorzien van luxe ligbaden
  • Palatial Owner’s Suites en eersteklas bibliotheek exclusief gestyled in Ralph Lauren Home
  • Nieuwe Conciërge Level veranda-passagiershutten voor alleenreizenden
  • Acht bars, lounges en uitgaansgelegenheden
  • Aquamar Spa + Vitaliteitscentrum en Aquamar Spa Terras
  • Conciërge en Executive Lounges voor respectievelijk Conciërge Staterooms en Suites

Bekijk alle Oceania Cruises bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel