In de haven van Barcelona heeft donderdag de doop plaatsgevonden van het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises, Costa Toscana. De hoofdrol tijdens de feestelijke doopceremonie was voor de jonge Cubaans-Spaanse zangeres, actrice en danseres Chanel o.a. bekend het recente Eurovisie Songfestival. Samen met kapitein Pietro Sinisi knipte ze een lint door waardoor, conform maritieme traditie, een fles champagne tegen de boeg van het schip kapot werd geslagen.

Een ander hoogtepunt tijdens het evenement, dat werd gehost door twee Spaanse televisiesterren Carlos Sobera en Flora Gonzalez, was het optreden van de Italiaanse artiest Andrea Casta met zijn elektrische viool en unieke lichtgevende strijkstok. Verder vond op het achterdek, Piazza del Campo, de ‘Molecule Show’ plaats, waarbij een cluster van 300 heliumbollen een acrobaat over een trapeze tilde waardoor deze door de lucht kon vliegen.

Costa Toscana, ontworpen door Adam D. Tihany, is gebaseerd op de kleuren en kenmerken van de Italiaanse regio waar het schip naar is vernoemd. Meubels, verlichting, stoffering en accessoires zijn allemaal ‘Made in Italy’, gecreëerd door 15 partners die representatief moeten zijn voor Italiaanse perfectie. Het aanbod aan boord staat helemaal in het teken van Toscane, van de Solemio Spa tot de ruimtes gewijd aan entertainment, van de themabars, in samenwerking met grote Italiaanse en Internationale merken tot de 21 eetgelegenheden.

Het schip vaart tot eind november in de westelijke Middellandse Zee. Tijdens het zomerseizoen zal ze Savona, Civitavecchia/Rome, Napels, Ibiza, Valencia, Marseille aandoen, terwijl tijdens het herfstseizoen Palma de Mallorca de plaats van Ibiza zal innemen.

Interesse in cruisen met Costa Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI