Donderdag heeft in het Duitse Bremerhaven de overdracht plaatsgevonden van het nieuwe cruiseschip Disney Wish door Meyer Werft aan Disney Cruise Line. In het bijzijn van kapitein Minnie ondertekenden Jan Meyer van de scheepsbouwer en Disney Cruise Line president Thomas Mazloum de officiële papieren van de oplevering.

De Disney Wish is het vijfde schip in de Disney-vloot en het derde Disney-schip gebouwd door Meyer Werft. Ze wordt aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG) – een van de schoonste brandstoffen die beschikbaar zijn voor schepen. Meyer Werft zal in 2024 en 2025 nog twee schepen leveren aan Disney Cruise Line, die ook zullen worden aangedreven door LNG. Met ongeveer 144.000 brutoton zal de Wish iets groter zijn dan de Disney Dream en de Disney Fantasy, die respectievelijk in 2011 en 2012 door Meyer Werft werden opgeleverd.

De Disney Wish lag ruim 2 maanden in de Nederlandse Eemshaven na haar Eemstocht uit Papenburg. In die periode onderging het uitgebreide technische en nautische testen op de Noordzee. Woensdag vertrok het uiteindelijk weer naar Duitsland voor de overdracht. De Disney Wish is inmiddels begonnen aan haar transatlantische oversteek naar Port Canaveral waar in juni en juli diverse inaugurele festiviteiten staan gepland.

Interesse in cruisen met de nieuwe Disney Wish? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel