De MSC Virtuosa biedt 10 soorten hutten aan, waarvan Miriam zelf 7 soorten heeft kunnen bekijken voor je; een binnenhut studio, binnenhut voor mindervaliden & reguliere binnenhut, een balkonhut voor families en 3 andere soorten balkonhutten. Even wat indrukwekkende cijfers: de Virtuosa biedt in totaal 2421 kamers aan waarvan 64 een eigen whirlpool hebben 🙂 er zijn 8 hutten met twee verdiepingen, 160 buitenhutten, 755 binnenhutten, 1322 kamers met een balkon waaronder 190 familiehutten, 34 ‘gewone’ suites, 60 kamers voor mindervaliden in vrijwel iedere categorie en 95 suites in de MSC Yacht Club.

Verschillen

De kleurstelling van alle kamers op de MSC Virtuosa voelt, ten opzichte van bijvoorbeeld de MSC Bellissima (geel en donkerhout) en MSC Grandiosa (rood), gelukkig toch weer wat lichter aan. Groen is de hoofdkleur op de Virtuosa. De gordijnen en sierkussens zijn voorzien van witte blaadjesfiguren.

De luxere hutten in de MSC Yacht Club zijn met rood ingericht.

Binnenhut

Tussen de 755 binnenhutten (inclusief 27 voor mindervaliden) bevinden zich 15 studio’s, kamers voor solo cruisereizigers. Elke hut op de MSC Virtuosa heeft ZOE overigens op het bureau staan, een digitale helpdesk-apparaat in 7 talen die je met allerlei vragen kunt helpen.

De reguliere binnenhut is 17 vierkante meter. Deze binnenhut heeft alle standaardfaciliteiten behalve een bankje. Er is een krukje om te zitten en een soort van tafeltje. Op het kleine bureau/kaptafel zijn 2 stopcontacten met een usb aansluiting beschikbaar. Daarnaast nog een buitenlandse stekkerdoos. Een minibar (toeslag) bevindt zich onder het bureautje. De kledingkast staat naast het bureau en heeft twee hanggedeeltes. Er zijn twee lades en een kluisje in beschikbaar. 

Badkamer

Elke hut (binnen, buiten en balkonhut) heeft dezelfde standaard badkamer. In de douche hangt in flacons aan de muur een shampoo en shower gel. Of het door de Coronatijd komt of niet, de badkamer heeft geen extra’s meer zoals bv een los zeepje. Deze zit alleen in de dispenser aan de zijkant van de wasbak. De glazen bekers zijn uit de houder te halen, maar zitten eigenlijk in de weg omdat je geen plek hebt om een toilettas neer te zetten 😉 Deze kan je kwijt in het hangende kastje daarboven.

De MSC Virtuosa heeft 15 binnenhutten van 12m2 die bestemd zijn voor 1 cruisereiziger. Ze worden Studio’s genoemd. De 12 vierkante meter is zeer efficiënt ingericht in deze hut. Het bed van 1,40 m breed staat tegen een lange kant aan. Het bureau heeft alle faciliteiten als een binnenhut, met voldoende stopcontacten. De badkamer heeft het standaardformaat.

De mindervalide binnenhut is ongeveer 17m2. Er zijn 27 kamers beschikbaar die flink wat ruimte hebben en een toegankelijke badkamer. Je vindt in de badkamer een extra telefoon voor eventueel alarm. De badkamerdeur gaat overigens niet automatisch open. De kledingkast heeft een extra, lagere stang voor kledinghangers.

Buitenhut

Net als op haar zusterschepen MSC Meraviglia, MSC Bellissima en MSC Grandiosa zijn er weinig buitenhutten (160) te vinden. De buitenhut varieert in grootte van 15 tot 22 vierkante meter. Ze heeft dezelfde indeling als de balkonhut. De grootste buitenhutten zijn de familiebuitenhutten waar je flink wat extra ruimte hebt.

Balkonhut

Het meest voorkomende kamertype op de MSC Virtuosa is de balkonhut (1354x). Deze zijn er in verschillende varianten vanaf 19 vierkante meter.

De sofa kan in sommige hutten omgebouwd worden tot sofabed. In de hut is een bureau aanwezig met daaronder een koelkastje met (te betalen) drankjes. Het bureau heeft een aantal lades. Boekjes e.d. liggen bij binnenkomst op het bureau en beperken zich tot de echt noodzakelijke info.

Bij dit bureau bevinden zich twee Europese – en twee Amerikaanse stopcontacten en een usb-poort, net even wat meer dan de binnenhutten.  De kledingkast heeft een hanggedeelte en een aantal planken, twee lades en een kluisje. De opbergruimte is dus beperkt tot deze kast. In de badkamer zijn nog wel plankjes om je toiletspulletjes neer te leggen. Het balkon bij de reguliere balkon hut is niet heel diep. Tip! Dek 8 heeft wél een aantal diepe balkons.

Balkonhut

De meeste balkonhutten hebben een minder diep balkon, maar er zitten wat pareltjes zo her en der verborgen op de dekken met diepere balkons.

Hieronder zie je een reguliere balkonhut.

Ik wil je wel een tip meegeven als je een zonaanbidder bent: vermijd zeker de bovenste 2 dekken die in een inham gelegen zijn, voor én achter. De schaduw van het overhangende dek daarboven, is immens. Je hebt vrijwel geen zon op deze balkons.

Balkonhut voor mindervaliden

De balkonhut voor mindervaliden (32 stuks) is uiteraard ruim opgezet met een eveneens grote badkamer. Om het balkon te bereiken met een rolstoel is een plank beschikbaar. Het balkon die wij bezocht hebben, was enorm! Daar kan je gemakkelijk met je rolstoel op en ook nog ruimte hebben om te draaien. De badkamer is uiteraard aangepast. De badkamerdeur / kamerdeur gaan overigens niet automatisch open met een druk op de knop. De kledingkast heeft heeft een extra rek, lager, voor kledinghangers.

Familie hutten

Van alle balkonhutten zijn 190 hutten samen te voegen, door middel van het openen van een tussendeur.

Suites

Er zijn diverse suites op de MSC Virtuosa, ofwel gelegen op een hoek – altijd met whirlpool – of suites die wat breder zijn dan een balkonhut. De MSC Virtuosa heeft 24 van dit soort brede suites. Zo kunnen maximaal 6 personen in één suite. Bij de ingang van de hut is een vast stapelbed voor 2 gelegen. Deze kan je met een gordijn afschermen. Daarnaast is er uiteraard een bedbank en het reguliere bed.

Voor nog grotere families zijn er ook een aantal suites met een tussendeur beschikbaar zodat je 2 van dit soort hutten kunt boeken voor nog meer ruimte. Hieronder zie je een dergelijke suite, gelegen aan de achterkant van het schip.

Aurea Suite & Grand Suite & Suites met whirlpool

De Aurea Suites, Grand Suites  en Hoeksuites liggen op een hoek aan de voorkant van het schip. Ze variëren in grootte van 25 m2 (Hoeksuites met whirlpool) tot 39 m2. Je hebt een ruime woonkamer en een masterbedroom. Daarnaast is er een aparte inloopkast. Op het balkon heb je een whirlpool, twee ligbedden en een tafeltje met twee stoelen.

Het grote voordeel van een Aurea Suite is dat je automatisch een Aurea Experience ontvangt; een drankpakket, toegang tot de Spa en een exclusief zonnedek met whirlpool op dek 19.

Aurea zonnedek

Het zonnedek dat speciaal voor Aurea gasten (die een Aurea hut of Aurea Suite geboekt hebben) gereserveerd is, heet Top 19. Je vindt er loungebanken, veel zonnebedden en een whirlpool met fantastisch uitzicht.

Duplex suite

De Duplex Suites (8 stuks) liggen aan de voorkant van het schip. Op de begane grond bevindt binnen zich een rondzitbank, een sofabed en bureau. Buiten op het balkon staan een privé bubbelbad en twee ligbedden. Op de bovenverdieping is het vaste tweepersoonsbed met tv, inloopkast en badkamer met bad. Ook op de benedenverdieping staan een badkamer (met douche) en inloopkast tot je beschikking. Kastruimte vind je boven en beneden met een inloopkast.

MSC Yacht Club

De MSC Yacht Club heeft 95 suites verdeeld over 4 verdiepingen. De MSC Yacht Club is een exclusief gedeelte met o.a. butler- en conciërge service. De Top Sail Lounge omvat vele gezellige zitjes, pianomuziek in de avond en een bar waar drankjes inbegrepen zijn in de prijs. Gedurende de hele dag staan er hapjes klaar en de butlers helpen je al te graag. Een Swarovski kristallen trap leid je van de lounge naar het exclusieve Yacht Club restaurant met een vrije zitting. Je kunt er bovendien terecht voor ontbijt en lunch. Op het bovenste dek van de Yacht Club bevindt zich een zonnedek met zwembad, whirlpool, bar en grill/buffet. Ook weer alleen toegankelijk voor Yacht Club passagiers.

Wil je een dag echt exclusief zonnen, dan huur je één van de cabana’s met bijbehorende butler, hapjes en drankjes. De Royal Suites hebben overigens elk een eigen cabana inclusief in de prijs.

Er zijn in de Yacht Club 2 grote Royal Suites, 78 Deluxe Suites (ook 1 voor mindervaliden) en zelfs 15 binnen suites.

Deluxe Suite

De 78 deluxe suites (incl. 1 voor mindervaliden) zijn 28m2 groot. Inclusief in deze suite zijn een minibar die tweemaal per dag gevuld wordt en 24 uur per dag roomservice. Het Nespresso apparaat staat voor je klaar met 3 soorten koffie.  Nabij de badkamer met een grote inloopdouche, bevindt zich kastruimte. Ook onder het bureau zijn een aantal lades en kastjes om spullen op te bergen. (foto’s: MSC Cruises)

Royal Suite

De Royal Suite heeft een grote woonkamer met sofa’s. Er is één masterbedroom en een grote inloopkast. De badkamer is voorzien van een bad én een douche. Op het balkon staat een whirlpool (niet op de foto) voor je klaar en een grote eettafel waar je ‘s avonds kunt dineren.

(foto’s: MSC Cruises)

Lees ook de eerdere publicaties over de MSC Virtuosa:

Wil je ook cruisen op de MSC Virtuosa? Een cruise is al beschikbaar vanaf €599.

MSC Cruises Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store