Zaterdagavond is in Dubai het cruiseschip MSC Virtuosa van MSC Cruises gedoopt door de Italiaanse actrice Sophia Loren. Het is het eerste cruiseschip waarvan de naamgevingsceremonie plaatsvond in de Verenigde Arabische Emiraten. Deze winter heeft de ‘MasterPiece at Sea’, een van de meest technologische en ecologisch geavanceerde schepen in de vloot, haar thuishaven in het land. MSC Cruises is marktleider in de regio.

De doopfestiviteiten vonden plaats op de kade met de prachtig verlichte hoofdrolspeler op de achtergrond. Na een muzikaal intro door het muziekkorps van de plaatselijke politie gaven de twee ceremoniemeesters Fabio Gatti en Omar Butti het woord aan achtereenvolgend Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises en Issam Kazim, CEO van de Dubai Corporation for Tourism & Commerce voor dankwoorden.

Aansluitend was het podium voor de jonge kunstenares Shayma Al Mughair die op indrukwekkende wijze met zand haar meesterwerk liet zien. Meer sprekers volgden met o.a. Daniela Picco, Executive Director of MSC Foundation over de inzet van de rederij voor de bescherming van de zee, CEO van MSC Cruises Gianni Onorato die inging op de plannen in de regio en Sultan Bin Sulayem, de voorzitter & CEO van DP World.

Na de traditionele officiersparade waarbij de bemanning van MSC Virtuoa werd geëerd was het tijd voor het moment suprême. Sophia Loren knipte voor het oog van alle genodigden, waaronder Cruisereiziger, een lint door waardoor een champagnefles succesvol tegen de boeg kapot werd geslagen. Dit werd gevierd met een prachtige vuurwerkshow. De gedenkwaardige avond werd afgesloten met een optreden van de Britse singer-songwriter Rag ‘N’ Bone Man die zijn grootste hits liet horen.

Zondag vertrekt de MSC Virtuosa vanuit Dubai voor haar eerste maiden voyage in de Golf-regio naar bestemmingen als Abu Dhabi, Sir Bani Yas Island en Doha.

Wil jij cruisen met de nieuwe MSC Virtuosa vanuit Dubai? Vraag een gratis offerte aan bij:

MSC Cruises Captain Cruise CruiseReizen.nl Cruisewinkel Stip TUI Travel Store