MSC Cruises heeft vandaag aangekondigd dat één van haar meest innovatieve schepen, de MSC Seaside, voor het eerst in Europa- in de Middellandse Zee- zal gaan varen.

MSC Seaside zal een nieuwe vaarroute uitvoeren, complementair aan de vaarroute van de MSC Grandiosa met cruises van 7 nachten naar Genua, Valletta op Malta, Civitavecchia en naar Siracusa op Sicilië en Taranto in Puglia. Inscheping is mogelijk in alle Italiaanse havens.

MSC Seaside zal voor de bescherming van haar gasten en bemanning het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises implementeren dat sinds augustus 2020 wordt uitgevoerd. Maatregelen omvatten universele tests bij het inschepen en halverwege de cruise, wekelijkse testen van de bemanning, sociale afstand nemen, het dragen van mondkapjes in openbare ruimtes, beschermde excursies aan wal en verbeterde sanitaire voorzieningen en voortdurende schoonmaakprocedures.

MSC Grandiosa vaart door

De huidige succesvolle vaarroute van MSC Grandiosa zal worden verlengd tot eind mei, waarbij het schip de Italiaanse havens van Genua, Civitavecchia, Napels, Palermo en Valetta op Malta aandoet. MSC Grandiosa verwelkomt vanaf augustus vorig jaar gasten voor een vakantie op zee en heeft sindsdien op een veilige en verantwoorde manier meer dan 40.000 gasten vervoerd.

MSC Seaside- en MSC Grandiosa- vaarroutes zijn momenteel beschikbaar voor inwoners van Schengenlanden en Bulgarije, Kroatië en Roemenië.

MSC Seaside biedt nieuwe route

Voor elk van de twee nieuwe bestemmingen die MSC Seaside zal bezoeken, zal MSC Cruises een reeks beschermde excursies aan wal aanbieden om ervoor te zorgen dat gasten aan land kunnen gaan en de bestemmingen kunnen ontdekken terwijl ze in een veilige sociale bubbel blijven.

De Siciliaanse haven van Siracusa maakt haar MSC Cruises-debuut en biedt een keuze aan beschermde excursies aan wal, zodat gasten de rijke historische en archeologische vindplaatsen in dit gebied kunnen ontdekken, waaronder het Griekse theater van Siracusa, het grootste ooit gebouwd op Sicilië en één van de grootste in de Griekse wereld of het prachtige landschap bewonderen en de barokke steden waar de wereldberoemde Inspector Montalbano-films werden opgenomen. Voor degenen die op zoek zijn naar de perfecte panorama’s, ervaar je Europa’s grootste vulkaan Etna met spannende en onvergetelijke uitzichten en de oude pracht van het prachtige Taormina.

De zuidelijke stad Taranto in Apulië biedt iets heel speciaals voor diegenen die op zoek zijn naar een dag om te ontspannen en tot rust te komen terwijl ze het meeste uit deze historische regio halen. Ontdek de oude stad van Taranto, vol charme met zijn kronkelende steegjes en tientallen kerken en paleizen.

Het Nationaal Archeologisch Museum van Taranto (MArTA) toont de geschiedenis van Zuid-Italië en de wortels van zijn cultuur aan de hand van de voorwerpen die toebehoorden aan de mensen die in dit gebied woonden. Of verken de regio Puglia en bezoek de UNESCO-site van Alberobello, beroemd om zijn kalkstenen woningen die bekend staan ​​als trulli, of reis naar prachtige barokke steden zoals Martina Franca of Grottaglie, beroemd om het ambacht van keramiek.

MSC Seaside

MSC Seaside herschreef de regels van het ontwerp van cruiseschepen door binnen- en buitenruimtes te combineren om gasten met de zee te verbinden.  Ze beschikt over royale buitenruimtes met veel buitenterrasruimte en zwembaden.

Laag gelegen op dek 8 is een unieke boulevard met plekken om te eten, drinken, winkelen, zwemmen en zonnebaden. Het schip beschikt over de MSC Yacht Club voor wie op zoek is naar exclusiviteit en privacy met de faciliteiten en 24/7 butlerservice. Dit schip is speciaal ontworpen voor warmer weer en kan het beste buiten worden genoten, waardoor dit het perfecte schip is voor de start van de zomer in de Middellandse Zee wanneer het klimaat op haar best is.

Annuleringen april/mei

MSC Cruises heeft vandaag ook de routes bijgewerkt voor de start van het zomerseizoen als gevolg van de vertraging in de terugkeer naar beschikbaarheid van bepaalde havens in Europa en annuleert alle andere routes in het westelijke Middellandse Zeegebied voor april en mei en zullen vanaf juni worden hervat zoals gepland.

  • Evenzo worden in het oostelijke Middellandse Zeegebied cruises geannuleerd voor april, terwijl cruises vanaf mei worden hervat zoals gepland.
  • In Noord-Europa worden alle vaarroutes in april geannuleerd.
  • Ten slotte worden in het Caribisch gebied alle routes tot en met eind mei geannuleerd.

Gasten die door deze wijzigingen worden getroffen kunnen omboeken voor een andere cruise – inclusief MSC Seaside en MSC Grandiosa in de Middellandse Zee – en kunnen contact opnemen met hun reisagent voor specifieke updates over hun schip of een bezoek brengen aan www.msccruises.nl.

Nieuwsgierig naar de MSC Seaside? Wij cruisten op het gelijkwaardige zusterschip MSC Seaview en hebben een mooie reportage van de MSC Yacht Club voor je gemaakt: Cruisereportage dag 1: MSC Yacht Club van MSC Seaview in Genua