MSC Cruises heeft maandag officieel haar nieuwe vlaggenschip MSC Seashore in ontvangst genomen – het grootste cruiseschip dat in Italië is gebouwd. Zusterschip MSC Seascape is momenteel in aanbouw op de scheepswerf van Monfalcone en zal in de winter van 2022 in de vaart komen.

Conform traditie werd op de Fincantieri-scheepswerf in Monfalcone een kleine ceremonie ter ere van de overdracht gehouden. Deze werd persoonlijk bijgewoond door MSC Cruises Executive Chairman Pierfrancesco Vago, andere leden van de families Aponte en Aponte-Vago, Giampiero Massolo en Giuseppe Bono, voorzitter en CEO van Fincantieri, evenals vertegenwoordigers van het nieuwbouwteam van MSC samen met leidinggevenden en werknemers van de scheepswerf.

Tijdens de ceremonie presenteerde Roberto Olivari, directeur van de scheepswerf van Fincantieri, aan Giuseppe Galano, kapitein van MSC Seashore, een ampul met het water dat voor het eerst de romp raakte toen het schip eerder dit jaar werd uitgedokt.
Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de Cruise Divisie van MSC Group, merkte op: “De bouw van MSC Seashore is een investering die een directe en indirecte economische impact van bijna 5 miljard euro op de Italiaanse economie genereert. Tegelijkertijd activeert de ingebruikname ervan ook een belangrijke economische en werkgelegenheidsmotor voor kustgemeenschappen en veel daarbuiten, wat elk jaar een verdere significante economische impact genereert voor de toeristenindustrie.”

“Ons nieuwe vlaggenschip is een volgend bewijs van ons leiderschap op het gebied van duurzaamheid, waarbij elk nieuw schip is uitgerust met de nieuwste en meest geavanceerde milieutechnologie en -oplossingen. Bovendien is MSC Seashore, naast ons toonaangevende gezondheids- en veiligheidsprotocol, het eerste cruiseschip ter wereld met een nieuw en baanbrekend luchtzuiveringssysteem. ‘Safe Air’ maakt gebruik van UV-C-lamptechnologie, waardoor 99% van virussen en bacteriën wordt geëlimineerd om schone en veilige lucht te garanderen voor alle gasten en bemanningsleden aan boord”, aldus Vago.

Pierfrancesco Vago vervolgde: “MSC Seashore toont ook onze toewijding aan continue innovatie op het gebied van gastervaring. Ze is zonder twijfel ons meest verbluffende en verfijnde schip tot nu toe en tilt het toch al succesvolle Seaside-platform naar een heel nieuw niveau, met volledig opnieuw ontworpen openbare ruimtes, een nieuwe secundaire lounge en een breder aanbod, zowel op het gebied van restaurants als winkelmogelijkheden, naast vele andere nieuwe en sterk verbeterde functies. Dit zal een unieke ervaring aan boord creëren voor onze gasten deze zomer in de Middellandse Zee en tijdens het winterseizoen wanneer ze naar Miami zal verhuizen om ons merk te vertegenwoordigen bij Noord-Amerikaanse consumenten”.

Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri, verklaarde: “MSC Seashore is het vierde cruiseschip dat we in dit nog steeds extreem veeleisende jaar in Italië hebben afgeleverd, wat de effectiviteit van ons productie- en managementsysteem aantoont. Al deze mijlpalen, en andere die nog moeten komen, zijn met succes bereikt en dit wordt nooit als vanzelfsprekend beschouwd. Daarom beschouw ik dit schip niet alleen als het beste symbool van herstel voor de hele cruisesector, maar ook van het vermogen van de Groep om zijn competenties en degelijkheid optimaal te benutten om onze werklast volledig te behouden.”

Nieuwste en meest geavanceerde milieutechnologie

MSC Seashore beschikt over de nieuwste generatie milieutechnologieën en apparatuur die hun impact minimaliseren. Dit omvat hybride uitlaatgasreinigingssystemen (EGCS) en geavanceerde selectieve katalytische reductiesystemen (SCR), waardoor de uitstoot van zwaveloxide (SOx) met 98% wordt verminderd en de uitstoot van stikstofoxide (NOx) met 90% wordt verminderd. Het afvalwaterzuiveringssysteem is ontworpen in overeenstemming met de MEPC 227 (64)-resolutie van de Internationale Maritieme Organisatie en bereikt zuiveringsnormen die hoger zijn dan die van de meeste afvalwaterzuiveringsinstallaties aan wal.

Nieuwe RINA-notaties

MSC Seashore heeft twee extra klassenotaties ontvangen van het classificatiebureau RINA. De eerste is de Sustainable Ship-notatie, aangezien het schip beschikt over enkele van de meest geavanceerde milieutechnologieën die momenteel beschikbaar zijn. Dit is een op doelen gebaseerde notatie die kan worden toegewezen aan schepen die aantonen dat ze voldoen aan duurzaamheidsgerelateerde vereisten, en die de strategische duurzaamheidsdoelen weerspiegelen die door de VN zijn aangenomen.

De tweede is de Biosafe Ship-notatie voor beperking van infectierisico’s, ook bereikt door MSC Grandiosa, een op doelen gebaseerde en vrijwillige notatie die certificeert dat het schip is uitgerust met systemen, componenten en een lay-out en operationele procedures heeft die het infectierisico verminderen.

MSC Seashore, het schip

MSC Seashore is het eerste Seaside EVO-schip, een evolutie van de Seaside-klasse die zich aansluit bij de zusterschepen MSC Seaside en MSC Seaview, die respectievelijk in 2017 en 2018 zijn gelanceerd. Deze klasse van schepen is ontworpen om passagiers te verbinden met de zee. MSC Seashore biedt een hele reeks nieuwe voorzieningen, locaties en ervaringen voor passagiers. Het schip biedt 13.000 m² buitenruimte, met een ruime keuze aan buitenbars en restaurants, zwembaden en dekruimte om te ontspannen en te zonnebaden, evenals verschillende uitkijkpunten rond het schip om te genieten van het uitzicht op zee.

Zomer in de Middellandse Zee en Winter in de Caraïben

MSC Seashore begint haar eerste seizoen in de Middellandse Zee en biedt de “Six Pearls”-route aan die de Italiaanse havens van Genua, Napels en Messina op Sicilië, Valletta (Malta), Barcelona (​​​Spanje) en Marseille (Frankrijk) aandoet.

Op 31 oktober vertrekt het schip vanuit Genua voor een cruise van 18 nachten richting Noord-Amerika. Vanaf 20 november biedt het schip cruises van 7 nachten in de Caraïben aan, waarbij San Juan in Puerto Rico, Charlotte Amalie in St Thomas, Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek en vervolgens Ocean Cay MSC Marine Reserve op de Bahama’s worden aangedaan – het nieuwe privé-eiland van MSC Cruises.

Cruises van MSC Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruisewinkelStipTUI