MSC Cruises heeft vandaag aangekondigd dat zij de aanlopen van haar schepen naar Sint-Petersburg, Rusland, heeft opgeschort vanwege de recente ontwikkelingen in de regio en de daarmee samenhangende bezorgdheid over de veiligheid.

De maatschappij geeft aan dat de gezondheid en veiligheid van haar passagiers en bemanning haar topprioriteit is. Vanaf eind mei tot oktober gaat de rederij alle Baltische Zee afvaarten met Sint-Petersburg opschorten. Het gaat gaat om de MSC Preziosa, MSC Grandiosa, MSC Poesia en MSC Virtuosa. Zij hadden allemaal in de zomer van 2022 een bezoek aan de Russische stad op het programma.

Sinds het begin van de huidige gebeurtenissen heeft de rederij contact opgenomen met alternatieve havens – zoals Stockholm, Helsinki en Tallinn – om aanlopen voor de vier schepen te bevestigen. De rederij zal de exacte details voor elke afvaart zo snel mogelijk communiceren aan partners en klanten.

MSC Cruises zal ook haar website updaten met de bevestigde details van de nieuwe routes om maximale duidelijkheid te bieden aan bestaande gasten en aan iedereen die toekomstige vakanties op zee in de Baltische Zee wil boeken.

Momenteel doet geen enkel schip van MSC Cruises Sint-Petersburg aan. De haven is een zomerbestemming waar alleen in de zomermaanden cruiseschepen naar toe varen. Overigens maken steeds meer rederijen bekend dat zij de Russische stad gaan overslaan deze zomer.

Bekijk de alternatieve routes:

MSC Cruises Captain Cruise CruiseReizen.nl Cruisewinkel Stip TUI