MSC Cruises lanceerde woensdag haar zomer 2022 campagne in het kader van het ‘Cruise met vertrouwen’ programma. Dit bevestigt dat het gezondheids- & veiligheidsprotocol, flexibel boekingsbeleid, vaccinatie- & testvereisten en terugkeer naar zelfstandige excursies tijdens tussenstops ook van toepassing zullen zijn op alle afvaarten tot en met de zomer van 2022. Alle bestaande en nieuwe boekingen voor alle afvaarten tot het einde van het volgende zomerseizoen vallen hieronder. Sinds het begin van de pandemie heeft de rederij al meer dan een miljoen passagiers ontvangen.

De volgende standaarden zijn van toepassing voor alle schepen en routes, van de Caribbean tot de Middellandse Zee.

  • Alle gasten zijn gevaccineerd en getest: Alle gasten vanaf 12 jaar* en ouder moeten volledig gevaccineerd zijn, bovendien moeten alle gasten van 2 jaar en ouder een negatieve testuitslag voorleggen voor ze aan boord gaan. Alle bemanningsleden aan boord zijn volledig gevaccineerd, worden regelmatig getest en volgen een strikt gezondheids- en veiligheidsbeleid.
  • Boekingsflexibiliteit: Alle cruises kunnen tot 15 dagen** voor de afvaart zonder wijzigingskosten worden omgeboekt, om welke reden dan ook.
  • Gemoedsrust voor, tijdens en na de cruise: Alle gasten en hun boekingen zijn volledig beschermd door de vereiste COVID-19 verzekering, die gebeurtenissen dekt zoals positief testen voor het aan boord gaan of op enig moment tijdens uw vakantie. Aan het einde van de cruise maakt de rederij het tevens makkelijk om, aan boord of in de terminal, aan testverplichtingen voor terugkeer te voldoen.
  • Een volledige ervaring: Passagiers zijn vrij om van boord te gaan en zelfstandig tussenstops te verkennen waar de lokale regelgeving dit toelaat. MSC Cruises heeft samengewerkt met de autoriteiten in alle regio’s en landen waar de schepen actief zijn om ervoor te zorgen dat het protocol voldoet aan, zich aanpast aan en zelfs de vereiste regionale en nationale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen overtreft.

Daarnaast blijft de rederij haar gezondheids- en veiligheidsprotocol controleren en aanpassen. Dit protocol werd vorig jaar ontwikkeld door de Blue Ribbon COVID Expert Group, bestaande uit hooggekwalificeerde en internationaal gerespecteerde experts. Ze hielpen MSC Cruises bij het opstellen van een operationeel protocol om de gezondheid en veiligheid van passagies en bemanning te beschermen tijdens elk aspect van de reis van de passagiers, terwijl de gastervaring van de rederij behouden blijft. Sinds de oorspronkelijke oprichting is het panel versterkt met de toevoeging van Dr. Robert R. Redfield, een Amerikaanse viroloog en klinisch medicus op het gebied van infectieziekten, die voorheen directeur was van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) van 2018 tot 2021.

De groep van deskundigen bestaat verder uit:

  • Dr. Ian Norton, specialist in spoedeisende hulp, momenteel directeur van Respond Global, voormalig hoofd van het programma voor medische noodteams van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)
  • Prof. Christakis Hadjichristodoulou, hoogleraar hygiëne en epidemiologie aan de faculteit geneeskunde en vice-voorzitter, school voor gezondheidswetenschappen, universiteit van Thessalië, Griekenland
  • Prof. Stephan J. Harbarth, ziekenhuisepidemioloog, specialist infectieziekten en hoofd van het Antimicrobial Stewardship-programma van de universitaire ziekenhuizen van Genève (HUG) en de faculteit Geneeskunde
  • Prof. Camillo Ricordi, Professor biomedische techniek, Universiteit van Miami School of Medicine
  • Dr. Jesus Arroyo, Specialist Interne Geneeskunde, Universitaire Ziekenhuizen Genève, privé-praktijk, Genève, adviseur Medische Zaken, Trafigura Energy

*Voor Rode Zee cruises moeten passagiers van 8 jaar of ouder volledig gevaccineerd zijn met een door het Koninkrijk Saudi-Arabië erkend vaccin. 

**21 dagen voor een Fly&Cruise pakket

Cruises met MSC Cruises zijn boekbaar bij:

MSC Cruises Captain Cruise CruiseReizen.nl Cruisewinkel Stip TUI Travel Store