De haven van Barcelona ging het afgelopen weekend weer open voor internationale cruises met MSC Grandiosa als eerste cruiseschip dat weer Spaanse gasten en vakantiegangers uit andere Schengenlanden ontving. De eerste 8-daagse cruise doet de Italiaanse havens Genua, Civitavecchia (Rome), Napels en Palermo aan en daarnaast ook Valletta op Malta.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, zei: “Barcelona is een integraal onderdeel van onze routes in de Middellandse Zee het hele jaar door en het is buitengewoon verheugend om het te zien heropenen voor onze gasten uit Spanje en andere landen in Europa. Dit was een zeer welkome aanvulling op het steeds groter wordende aantal havens dat na zo’n lange onderbreking van de activiteiten weer open gaat. Als eerste rederij die internationale cruises vanuit Spanje aanbiedt, zijn we er zeker van dat onze Spaanse gasten zullen genieten van het gemak van inschepen in Barcelona op zaterdag en zullen genieten van de populaire route die MSC Grandiosa aanbiedt in de Middellandse Zee. ”

De haven van Barcelona is van strategisch belang voor de positie van MSC Cruises in Europa. Eerder deze maand ontving het bedrijf de officiële goedkeuring om een ​​exclusieve cruiseterminal van 11.670 m2 te exploiteren en te beheren, die in 2024 voltooid moet zijn.

MSC Cruises werkte samen met de Spaanse autoriteiten, centraal en lokaal, om ervoor te zorgen dat de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die zijn genomen als onderdeel van de herstart voldoen aan alle lokale en nationale voorschriften waaronder het testen van passagiers die van boord gaan in Barcelona.

Eind juli 2021 zal de MSC Grandiosa tijdens haar route ook een tweede Spaanse haven aan gaan doen, Valencia. Daar kan op vrijdag worden ingescheept. Het schip zal dan Barcelona aandoen en naar de Italiaanse havens van Genua, La Spezia (Florence/Pisa) en Civitavecchia (Rome) varen.

Gefaseerde herstart

De komende weken zullen in heel Europa meer havens heropenen. De gefaseerde herstart van de activiteiten van MSC Cruises gaat door zoals gepland, waarbij het bedrijf deze zomer een keuze biedt uit zes verschillende schepen en routes over de Middellandse Zee en Noord-Europa.

MSC Seaview start op 3 juli met cruises op de Oostzee vanuit haar thuishaven Kiel in Duitsland met afvaarten van 7 nachten naar Zweden en Estland en MSC Seaside op 4 juli markeert de officiële heropening van Marseille, Frankrijk.

MSC Magnifica hervatte vorige week de afvaarten in de oostelijke Middellandse Zee om zich bij MSC Splendida en MSC Orchestra in de regio te voegen. MSC Virtuosa heeft sinds 20 mei cruises rond het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd voor alleen Britse gasten.

De MSC Meraviglia zal vanaf 2 augustus de Caribische cruises hervatten vanuit Miami. Ze wordt in de regio vergezeld door de MSC Divina, die vanaf 18 september weer gaat varen vanuit Port Canaveral bij Orlando in Florida.

MSC Seashore zal in augustus in de vaart komen met reizen in de westelijke Middellandse Zee voordat het nieuwste vlaggenschip van het bedrijf in november naar Miami wordt overgebracht voor een seizoen in het Caribisch gebied.

Wil jij weer cruisen met MSC Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruisewinkelStipTUI