Cruise Saudi en MSC Cruises kondigden vandaag cruises aan in de Rode Zee voor het komende winterseizoen 2021/22. Cruise Saudi is een bedrijf dat 100% in handen is van openbare investeringsfondsen dat de cruise-industrie van Saoedi-Arabië wil ontwikkelen,

Fawaz Farooqui, Managing Director van Cruise Saudi, en Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van MSC Cruises, tekenden een historische raamovereenkomst in de Saoedische hoofdstad Riyad om het begin van het nieuwe partnerschap te markeren. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal MSC Magnifica haar thuishaven in Jeddah hebben. Deze stad is het commerciële centrum en één van de grootste steden van Saoedi-Arabië. Bovendien is dit ook de op één na grootste haven in het Midden-Oosten met een historisch centrum dat is aangewezen als UNESCO Werelderfgoed.

Havens

Met achtdaagse cruises in de Rode Zee zal de Magnifica een aantal havens en bestemmingen in de regio en drie Saoedische havens aandoen. Dit is inclusief wekelijkse bezoeken aan de haven van AlWajh, de toegangspoort tot het UNESCO-werelderfgoed AlUla. Deze routes worden van november 2021 tot maart 2022 gevaren.

Een hoogtepunt voor gasten aan boord van de MSC Magnifica is de inaugurele Formule 1 Grand Prix op 5 december 2021 in Jeddah. Naast MSC Magnifica’s Rode Zee-afvaarten, zal het vlaggenschip MSC Virtuosa ook haar winterprogramma voor 2021 in de Arabische Golf gaan uitvoeren. Zij zal in haar route ook Dammam hebben, voor een bezoek aan de AlAhsa-oase, een andere UNESCO-werelderfgoedlocatie. De nieuwe MSC Virtuosa brengt van december 2021 tot en met maart 2022 elke week een bezoek aan Dammam.

Warme gastvrijheid

Over de ondertekening van de overeenkomst zei Farooqui: “We zijn verheugd om met MSC Cruises samen te werken en willen graag een langdurige samenwerking aangaan. We kijken ernaar uit om in de toekomst mogelijkheden te onderzoeken om het aantal en de omvang van schepen die Saoedische routes varen te vergroten. Saoedi-Arabië heeft bezoekers veel te bieden en de nieuwe samenwerking zal deuren openen voor reizigers van over de hele wereld om als één van de eersten het rijke Saoedische erfgoed en de warme gastvrijheid te ervaren. Door internationale toeristen te verwelkomen in deze opkomende bestemmingen, zal het ondertussen nieuwe inkomstenbronnen creëren voor lokale gemeenschappen. ”

Vago vervolgde: “Na met eigen ogen getuige te zijn geweest van de rijkdom van het lokale erfgoed, ben ik onder de indruk van het vermogen van Saoedi-Arabië om hun tradities en cultuur te behouden en beschikbaar te maken voor de wereld. Ik ben verheugd dat MSC Cruises in staat zal zijn om bij te dragen aan de opening van het Koninkrijk voor internationale bezoekers door een vooraanstaande cruisebestemming te worden en ik kijk ernaar uit om toeristen van over de hele wereld en uit het Koninkrijk te helpen bij het ontdekken van de ongelooflijke wonderen die dit land te bieden heeft, inclusief de ongerepte schoonheid van de kustlijn en historische locaties.”

De twee bedrijven verwachten in totaal maximaal 170.000 gasten die de historische, culturele en natuurlijke schatten van Saoedi-Arabië kunnen ontdekken. Daarnaast krijgen inwoners van Saoedi-Arabië ook de kans om hun vakantie in hun thuisland door te brengen.

Internationale gasten kunnen Jeddah bereiken via directe vluchtverbindingen vanuit de belangrijkste Europese en internationale steden. De nationale luchtvaartmaatschappij Saudia neemt deze vluchten op zich. Dankzij een partnerschap zullen de vluchtschema’s worden aangepast aan de vertrek- en aankomsttijden van de twee schepen. Zo kunnen vlottere verbindingen te gegarandeerd worden.

Nieuwsgierig naar deze cruises? Kijk zeker bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruisewinkelStipTUI