Swan Hellenic heeft vandaag de doop bekendgemaakt van haar eerste nieuwbouwschip Minerva. Tijdens een ceremonie met een beperkt aantal aanwezigen doopte Johanna Mäkelä het nieuwbouwschip op de scheepswerf in Helsinki. Johanna Mäkelä is Finlands eerste professor in het vakgebied voeding en cultuur. Bovendien is zij de vrouw van de burgemeester van Helsinki, Juhana Vartiainen.

Door de wereldwijde COVID pandemie en vertragingen in de bouw in Finland maar ook bij toeleveranciers. heeft Swan Hellenic de eerste twee cruises moeten annuleren. Het is de bedoeling dat Minerva begin volgende week de werf verlaat.

Bij de doop zei Jonas Packalén, projectmanager van de Helsinki Shipyard: “We zijn blij dat we deze dag kunnen vieren, na de vele wereldwijde uitdagingen die onze taak verre van gemakkelijk maakten. Onze speciale dank aan iedereen die bij het project betrokken was voor hun niet-aflatende toewijding en uitstekend werk.”

Andrea Zito, CEO van Swan Hellenic, voegde toe: “Ook ik wil iedereen in Helsinki feliciteren met hun onberispelijke werk in moeilijke omstandigheden en de strikte veiligheidsmaatregelen die SH Minerva te allen tijde een veilige omgeving hebben gehouden. Het schip is slechts 26 maanden na de ondertekening van het contract voltooid, wat een opmerkelijke prestatie is. We kijken er nu erg naar uit om onze gasten mee te nemen om te zien wat anderen niet zien, en verkennen in uitzonderlijk comfort en stijl.”

Minerva

De Minerva heeft plek voor 152 gasten en 120 bemanningsleden. De rederij biedt culturele expeditie cruises aan en zal midden december gaan starten naar Antarctica.  varen.

Meer over Swan Hellenic lees je hier