Met de traditionele kiellegging heeft de bouw van het nieuwe cruiseschip Carnival Jubilee bij Meyer Werft een nieuwe mijlpaal bereikt. Het is de eerste keer dat in Papenburg een schip wordt gebouwd voor de Amerikaanse cruisemaatschappij Carnival Cruise Line.

“We zijn verheugd om met het leggen van de kiel opnieuw een symbolische stap te zetten in de bouw van Carnival Jubilee. Het Meyer-team zal wederom een geavanceerd en innovatief cruiseschip produceren dat miljoenen passagiers een geweldige vakantie zal bezorgen”, aldus Bernard Meyer, directeur van Meyer Werft.

Carnival Jubilee zal nu worden voltooid in ‘s werelds grootste overdekte scheepsbouwdok bij Meyer Werft en eind 2023 worden opgeleverd. Carnival Cruise Line zal het schip vervolgens inzetten voor cruises naar het Caribisch gebied vanuit de Texaanse haven van Galveston. Dat is de reden waarom de Amerikaanse staat alom vertegenwoordigd was tijdens de kiellegging: de president van Carnival Cruise Line, Christine Duffy, gekleed in cowboy-kleding, plaatste de traditionele geluksmunten onder het stalen blok van 375 ton.

Carnival Jubilee is het derde schip van een serie die Meyer Group bouwt voor Carnival Cruise Line. Meyer Turku heeft de Mardi Gras al opgeleverd in 2020, gevolgd door de Carnival Celebration in 2022. Alle schepen zijn uitgerust met het emissiearme LNG-voortstuwingssysteem. Het hoogtepunt voor passagiers aan boord van de drie schepen is voor de eerste achtbaan op zee.

Interesse in cruisen met Carnival Cruise Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel